SoNoRo. Orchestre prestigioase ale lumii cântă muzică țigănească, clasică și jazz

FOTO: Free-Photos/Pixabay.com
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

Până pe 17 noiembrie, bucureștenii, clujenii și ieșenii vor putea asculta concerte de jazz, muzică clasică sau piese tradiționale țigănești în cadrul festivalului SoNoRo.

Evenimentul cultural a ajuns deja la cea de a IX-a ediție. Toate biletele pentru cele 15 concerte au fost deja vândute, însă se fac suplimentări acolo unde spațiul permite.

„SoNoRo BRIDGES nu este doar un liant muzical între unele dintre cele mai faimoase poduri ale lumii (Pont Neuf din Paris, Westminster Bridge din Londra, Podul Alexander Nevski din St. Petersburg, Brooklyn Bridge din New York sau Podul Radetzky din Viena), ci și o vitală punte către ediția viitoare, poate cea mai importantă de până acum, cea în care pasărea SoNoRo va împlini zece ani de existență.

Programul, în forma sa finală, este conceput în mod tradițional ca un puzzle muzical și acoperă un repertoriu vast: de la cea mai rafinată muzică de cameră a lui Wolfgang Amadeus Mozart, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Johannes Brahms, Edward Elgar, Claude Debussy sau César Franck, la exactitatea experimentală din “Living Room Music” a lui John Cage, de la nesfârșita fragilitate inspirată din filmele lui Andrei Tarkovsky, în interpretarea Cvartetului Tarkovsky, la armoniile sacre din compozițiile lui Monteverdi sau Gesualdo, de la ardoarea dezinvoltă a muzicii țigănești a lui Roby Lakatos și a ansamblului său, la fascinația contemplativă a muzicii lui Olivier Messiaen, de la inevitabila muzică a lui Dmitri Șostakovici, la divinul firesc al cvintetului lui Franz Schubert”, spun organizatorii SoNoRo.

Mai multe detalii legate de programul concertelor și bilete puteți afla pe sonoro.ro.

FOTO: Free-Photos/Pixabay.com