Sondaj Sociopol. Cât ar obține PSD-ul dacă duminică ar fi alegeri

sondaj sociopol
Foto: Facebook / senat.ro

Un nou sondaj Sociopol arată că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, cel mai bun scor l-ar obține tot PSD-ul.

Mai exact, 35% dintre români ar vota cu PSD, arată cel mai recent sondaj Sociopol.

Sondaj Sociopol – Cu cine ar vota românii

PNL ar obține 19% din voturi, iar Mișcarea România Împreună a lui Dacian Cioloș ar obține 13%, clasându-se așadar pe locul al treilea în preferințele românilor.

ALDE, partidul condus de Călin Popescu-Tăriceanu, ar obține 10% din voturi.

Partidul parlamentar USR ar reuși și acum să intre în Parlamentul României, obținând 8% din voturi.

UDMR ar obține 4% din voturi și nu ar reuși să treagă de pragul electoral de 5% pentru a intra în Parlament.

Nu ar intra nici partidul Pro România al lui Victor Ponta (doar 3% dintre români l-ar vota) și nici PMP-ul lui Traian Băsescu (3%).

În ceea ce privește încrederea în persoanele publice, de cea mai mare încredere se bucură Raed Arafat, cu 59%, urmat de Klaus Iohannis cu 33%, Gabriela Firea cu 26%, Laura Codruța Kovesi (25%), Mircea Diaconu (23%), Dacian Cioloș (22%), Călin Popescu Tăriceanu (20%), Corina Crețu (20%), Mugur Isărescu (19%), Liviu Dragnea (15%), Victor Ponta (13%), Viorica Dăncilă (13%), Traian Băsescu (12%), Ludovic Orban (8%).

Casa de sondaje Sociopol este deținută de Mirel Palada, fostul purtător de cuvât al lui Victor Ponta, și totodată cel care l-a agresat fizic pe senatorul USR Mihai Goțiu în studioul televiziunii B1 TV.

sondaj sociopol
Sursa: Mirel Palada (Facebook)
sondaj sociopol
Sursa: Mirel Palada (Facebook)

Potrivit unui alt sondaj, realizat de IMAS în luna iunie 2018, PSD ar avea 28,4%, iar ALDE 8,6%. PNL ar depăși PSD și ar obține 29,2%, USR – 11,3%, iar partidul lui Dacian Cioloș ar lua 8%. De asemenea, în Parlament ar intra și UDMR, care ar obține 5%.

În luna mai 2018 și Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a prezentat datele unui sondaj de opinie cu privire la tendințele politice din România. Potrivit acelui sondaj, PSD ar fi obținut la acea dată 39%, PNL 25%, ALDE 8%, USR 6%, UDMR 6%, PMP 5%, Pro România 3%, iar Mișcarea România Împreună 3%.

CURS este deținut acum de Iosif Buble, cel care este și proprietarul siteului stiripesurse.ro. Iosif Buble a preluat acționariatul integral al Centrului de Sociologie Urbană și Regională (CURS) în decembrie 2017.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.