SONDAJ. Cu mazăre sau fără? Pui ori vită? Cum fac românii salata de boeuf

salata boeuf

Foto: Captură YouTube Antonela M Romania

Un sondaj arată că 6 din 10 români pun mazăre în salata boeuf. Dintre cei care preferă salata de boeuf cu carne, 70% fac salata boeuf cu pui, iar 30% cu carne de vită.

Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 15 noiembrie – 10 decembrie pe un esantion de 2.874 de persoane care au accesat site-ul TeMananc.ro.

Rezultatele arată că 71% dintre români mănâncă salată de boeuf la cele mai importante 3 sărbători: de Paște, de Crăciun și de Revelion.

64% dintre români pun mazăre în salata boeuf. Pe regiuni, peste 80% din românii din Buvovina, Marmureș și Transilvania pun mazăre în salata de boeuf, în vreme ce în București 65% nu pun mazăre, iar în Muntenia 51% nu pun mazăre.

70% preferă salata de boeuf cu pui și 30% aleg carnea de vită. În Bucovina, peste 90% dintre respondenți gătesc cu pui în loc de vită, în timp ce în Banat doar 53% folosesc carne de pui.

54% au spus că petrec mai puțin de 2 minute pentru ornatul salatei, în timp ce 33% alocă mai mult de 15 minute acestei etape, făcând din ornatul salatei boeuf „o operă de artă”.

92% dintre participanții la sondajul de opinie au spus că fac salata de boeuf cu maioneză de casă, nu cu maioneză din comerț.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version