Sodexo intră în acționariatul companiei care deține cardul pentru sport 7card

Sodexo, lider pe piața tichetelor de masă, a tichetelor cadou și soluțiilor de incentivare, a preluat 20% din acțiunile Benefit Seven, companie ce deține 7card, cel mai mare furnizor de abonamente de sport și wellness pentru angajații din România. Tranzacția între Sodexo și Benefit Seven a fost finalizată în februarie 2016.

„Prin parteneriatul cu Benefit Seven, Sodexo integrează în oferta de servicii dedicate companiilor de toate dimensiunile un beneficiu atractiv de motivare și retenție a angajaților și își diversifică astfel portofoliul de soluții pentru îmbunătățirea Calității Vieții de zi cu zi a angajaților și performanța companiilor” declară Bálint Bessenyey, CEO Sodexo Benefits and Rewards România.

„Suntem încrezători că piața pentru soluții de sport și wellness din România se află pe un trend ascendent, determinat de interesul crescut al românilor pentru un stil de viață mai sănătos. De aceea, ne așteptăm ca beneficiul card pentru sport să fie cât de curând un produs foarte accesat din portofoliul nostru”, declară Adina Popa, Director Marketing & Development Director Sodexo Benefits and Rewards România.

7cardeste un abonament lunar care permite în acest moment accesul la 230 de săli cu multiple activități sportive, de la fitness, aerobic, înot, la dans sportiv, arte marțiale, yoga și squash, în opt orașe din țară: Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Pitești, Ploiești și Timișoara.

„Cardul pentru sport vine în completarea ofertei salariale ca un beneficiu atractiv, care sporește satisfacția angajaților la locul de muncă, încurajându-i să adopte un stil de viață sănătos și are impact direct în gradul de loialitate și retenție al acestora” declară Andrei Crețu, cofondator Benefit Seven.
În prezent, 7card are 10.000 de abonați activi, angajați ai companiilor din domenii precum IT&C, telecomunicații, pharma și healthcare, retail, sistemul financiar-bancar și asigurări, FMCG.

„Parteneriatul cu Sodexo ne oferă oportunitatea de a accesa cea mai mare bază de companii interesate să le ofere angajaților lor soluții pentru îmbunătățirea vieții”, declară Iulian Cîrciumaru, cofondator Benefit Seven.
Până la finalul anului în curs, Benefit Seven își propune, prin intermediul cardului pentru sport, să ofere acces la o rețea de 250 de săli de sport și wellness din 10 orașe și, în acelasi timp, să ajungă la 20.000 de abonați activi.

Compania Benefit Seven a fost înființată în 2011 și are trei acționari: Andrei Crețu, Iulian Cîrciumaru și Cătălin Ivașcu. Compania a introdus în România conceptul de carduri unice cu acces concomitent la mai multe săli de sport și wellness. În 2015, Benefit Seven a înregistrat o cifră de afaceri de 1.8 milioane de euro, aproape dublu față de anul precedent.

Sodexo are în România 810 de angajați. Al 19-lea angajator mondial, Sodexo a fost înființată de către Pierre Bellon în 1966 în Marsilia, Franța şi este astăzi lider mondial în „Soluții pentru Calitatea Vieții de Zi cu Zi”. Grupul operează în 80 de ţări cu 420.000 de și are o cifră de afaceri de 18 miliarde de euro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.