Singura fabrică de motoare pentru drone din țară, afacere de succes cu fonduri europene

uniunea europeană
Uniunea Europeană. Foto: Wikimedia Commons

Singura fabrică din România care produce motoare pentru drone funcționează la Buzău, are 42 de angajaţi şi a fost pusă pe picioare cu ajutorul fondurilor europene, relatează digi24.ro.

Fabrica a fost deschisă de Gheorghe Obreja, de profesie inginer. El s-a angajat prima dată strungar la fabrica de rulmenți din Bârlad, la doar 18 ani, apoi a urmat studiile universitare. În 1997 a părăsit sistemul de stat și și-a îndreptat atenția către antreprenoriat.

În primul an de activitate a reușit să facă export cu produsele sale către Germania: la vremea aceea producea fânare pentru cai. Acum, el conduce singura firmă din România care produce motoare care sunt folosite în industria aerospațială, iar produsele sunt foarte apreciate de partenerii săi.

Fabrica este dotată cu aparatură de ultimă generație, achiziționată cu bani proveniți din fonduri europene, valoarea totală a proiectului fiind de 340.000 de lei.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.