Mesajul postat de Simona Halep pe Facebook după eliminarea surprinzătoare de la US Open

Simona Halep, numărul 1 mondial, a fost eliminată luni, 27 august, chiar în primul tur de la US Open, turneul de Grand Slam din Statele Unite ale Americii.

„Când înveți din înfrângere, de fapt nu ai pierdut. Am să învăț și am să zâmbesc în continuare”, a scris Simona pe Facebook după înfrângerea dureroasă suferită.

Simona a fost învinsă în primul tur de la US Open de Kaia Kanepi din Estonia, aflată pe locul 44 WTA. Scorul a fost 6-2, 6-4.

După înfrângere, în timpul declarațiilor de presă, sportiva din România a afirmat că ceva lipsește din jocul ei atunci când evoluează la US Open și că nu a jucat niciodată cel mai bun tenis al său aici, chiar dacă în 2015 a ajuns până în semifinale.

„Nu joc niciodată cel mai bun tenis al meu aici, chiar dacă am ajuns în sferturi de finală, în semifinală. Simt că jocul meu nu este la cel mai bun nivel. Dar lupt întotdeauna pentru fiecare meci”, a mai spus ea.

„Poate că este zgomotul din tribune, orașul este aglomerat. Poate toate aceste lucruri împreună. Eu sunt o persoană liniștită, așa că poate îmi plac locurile mai mici. Pur și simplu nu simt că jocul meu este 100% atunci când intru pe teren aici. Poate că în viitor voi schimba ceva și va fi mai bine”, a completat Halep.

Chiar și așa, indiferent cine va câștiga turneul de la US Open în 2018, Simona Halep își va păstra poziția de numărul 1 mondial.

Sportiva din România vine după o altă înfrângere amară, suferită chiar în finala turneului de tenis de la Cincinnati, SUA, partidă pe care a pierdut-o, deși la un moment dat a avut o minge de meci.

Simona a pierdut astfel pentru a treia oară finala turneului de la Cincinnati, de această dată în fața sportivei Kiki Bertens din Olanda, scor 6-2, 6-7 (6), 2-6.

În acest an, Simona Halep va juca și la Turneul Campioanelor, competiție unde s-a calificat deja, și care va avea loc la Singapore, în perioada 22-28 octombrie.

2018, un an bun pentru Simona Halep

În ciuda celor două înfrângeri din luna august, anul 2018 a fost un an excelent pentru Simona Halep, jucătoarea din România reușind să câștige primul ei titlu de Grand Slam din carieră, cel de la Roland Garros (Paris, Franța).

Tot în 2018 a câștigat turneul de la Shenzhen, din China, și turneul de tenis de la Montreal, din Canada.

În vârstă de 26 de ani, Simona Halep a ajuns la câștiguri totale din tenis în valoare de 27 de milioane de dolari, ceea ce o plasează pe locul 7 în topul jucătoarelor de tenis în funcție de valoarea premiilor obținute în carieră.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.