Shakira va fi judecată în Spania. Procurorii cer 8 ani de închisoare

shakira

Foto: Marcello Casal Jr/Agência Brasil / Wikipedia.org

Cântăreața columbiană Shakira va fi judecată în Spania pentru evaziune fiscală. Ea va apărea în fața unei instanțe din Barcelona, fiind acuzată de o fraudă de 14,5 milioane de euro, relatează BBC.

Shakira este acuzată de 6 infracțiuni legate de taxe. Procurorii spanioli cer condamnarea ei la 8 ani de închisoare și la plata unei amenzi de 23,8 milioane de euro.

Cântăreața în vârstă de 45 de ani a negat acuzațiile. „Sunt convinsă că am suficiente dovezi pentru a-mi susține cauza și sunt sigură că justiția îmi va da dreptate”, a declarat Shakira într-un interviu pentru revista „Elle”.

Anterior, ea a respins o înțelegere oferită de procurori și a ales să meargă în instanță.

În centrul disputei se află perioada 2012-2014, când procurorii susțin că Shakira locuia în Spania, deși avea rezidența oficială în altă parte.

Potrivit legii spaniole, persoanele care stau mai mult de 6 luni în țară trebuie să își declare rezidența fiscală în Spania. Însă Shakira susține că Spania nu a fost locul principal unde locuia în acea perioadă.

Potrivit procurorilor, Shakira a cumpărat o casă în Barcelona în 2012, care ar fi devenit locuința sa și a partenerului său de atunci, fotbalistul Gerard Piqué.

Shakira a declarat Spania drept rezidență fiscală în anul 2015. Ea a declarat că a plătit taxe în valoare de 17,2 milioane de euro și că nu are datorii.

Shakira și Piqué s-au despărțit în iunie 2022, după ce au fost împreună 11 ani. Au doi fii împreună, de 7 și de 9 ani.

Foto: Marcello Casal Jr/Agência Brasil / Wikipedia.org


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version