Se dă în folosință un nou drum expres din România. Se reduc timpii de călătorie și poluarea

drum expres oradea

Foto: Captură Facebook Cristian Pistol

Drumul expres ce face legătura între Centura Oradea (girație Calea Sântandrei) și Autostrada A3 (Biharia) va fi dat în folosință în luna martie, a anunțat Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (CNAIR).

„Circulația pe DEx16 (Oradea-A3) se deschide luna aceasta (martie 2024)! Pe cei 18,96 de km lucrările au ajuns la 96%. Proiectul cu o valoare de 545,9 milioane de lei (fără TVA), finanțat prin Fonduri Europene Nerambursabile, a fost construit în termenul contractual”, a scris Pistol pe pagina sa de Facebook.

Drumul a fost construit de compania austriacă Strabag. Din cei 19 kilometri, 13 kilometri sunt de drum expres, la 6 kilometri sunt de drum național cu 4 benzi.

Potrivit revistei „Agenda construcțiilor”, obiectivul general al acestei investiții este de a contribui la dezvoltarea regională prin asigurarea unei legături moderne cu Ungaria, cât și de a îmbunătăți condițiile de tranzit pentru traficul internațional.

Drum va asigura conectivitatea cu DN 1 Oradea – Cluj, DN 79 Oradea – Arad, DN 76 Oradea – Deva, Autostrada Transilvania, precum și cu drumul expres Oradea – Arad.

Noua legătură va reduce timpul de călătorie, costul de operare a vehiculelor și expunerea locuitorilor la poluanți prin scoaterea traficului din municipiu, mai notează sursa citată.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version