Schimbări importante pentru PFA. Modificările au fost promulgate de Klaus Iohannis

Persoanele fizice autorizate vor putea obține autorizație doar pentru cel mult cinci clase de activități din codul CAEN, potrivit unei decizii promulgate de președintele Klaus Iohannis.

Schimbările, care mai includ și faptul că întreprinzătorii persoane fizice, titulari ai unei întreprinderi individuale, vor fi autorizați numai pentru maximum 10 clase de activități, vor intra în vigoare imediat după ce vor fi publicate în Monitorul Oficial.

PFA și întreprinderile individuale sunt obligate să se conformeze noilor reguli până la sfârșitul anului 2018.

Legislația actuală nu limitează clasele de activitate pentru PFA. Mai mult, potrivit noului regim, persoanele fizice autorizate își vor putea desfășura activitatea singure sau cu cel mult trei persoane, pe care le poate angaja cu contract individual de muncă.

Titularii unei întreprinderi individuale pot angaja cel mult 8 salariați.

În ceea ce privește studenții care vor să înființeze o afacere proprie, aceștia vor fi scutiți de la plata taxelor pentru operațiunile de înregistrare și autorizare a unui PFA prin oficiile registrului comerțului de pe lângă tribunale, dar și de la plata serviciilor de asistență prestate de aceste oficii.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.