Rușii caută disperați pe Google „cum să-ți rupi mâna acasă”, după ce Putin a anunțat mobilizarea

fractură braț

Foto: sferrario1968 / pixabay.com

După ce președintele Vladimir Putin a anunțat mobilizarea bărbaților cu experiență militară rușii au început să caute metode pentru a nu fi trimiși pe frontul din Ucraina, relatează publicația newsweek.com.

Astfel, căutarea „cum să-ți rupi mâna acasă” a intrat în topul căutărilor pe Google (Top Google Trends).

Putin a spus că mobilizarea îi vizează doar pe rezerviști (cei care au efectuat serviciul militar, iar apoi au trecut în rândul cadrelor de rezervă ale armatei).

Ministrul Apărării Serghei Șoigu a spus că vor fi chemați la război 300.000 de bărbați care au „experiență militară”.

La scurt timp după aceea, căutarea „cum să-ți rupi mâna acasă” a explodat pe Google. Google Trends listează de la 0 la 100 cele mai frecvente căutări dintr-o anumită perioadă de timp, 0 reprezentând cel mai scăzut nivel de interes, iar 100 cel mai ridicat.

Înainte ca Putin să facă anunțul privind mobilizarea, căutarea „cum să-ți rupi mâna acasă” era ca și inexistentă, având nivelul 0 de interes. Însă după discursul președintelui rus, în doar două ore căutarea a ajuns la nivelul 38.

O altă căutare cu un volum de trafic ridicat după anunțul lui Putin a fost „cum să pleci din Rusia”. Potrivit mai multor publicații, la granițele cu Finlanda și Georgia s-au format cozi uriașe de mașini. Bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani nu mai au voie să cumpere bilete de avion.

Foto: sferrario1968 / pixabay.com


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version