Munții Ceahlău. Foto: Andreea Dogar

România este recomandată ca destinație turistică de site-ul străin brightside.me, fiind numită „una dintre cele mai misterioase și mai frumoase țări din Europa”.

Site-ul publică mai multe fotografii cu atracțiile turistice din România, printre care se numără obiective istorice și culturale precum Castelul Peleș, Castelul Hunedoarei, orașul Sighișoara, sculptura lui Decebal de la Cazanele Dunării, Biserica evanghelică fortificată din Biertan, județul Sibiu, și Castelul Bran.

Printre frumusețile naturale ale României menționate de publicație apar cascada Bigăr din Parcul National Cheile Nerei din județul Caraș-Severin, Munții Ceahlău, Munții Rodnei, Munții Retezat și Munții Bucegi.

Lista obiectivelor turistice din România este completată de Maramureș și de Transfăgărășan.

„Străduțele sale vechi pietruite, pădurile misterioase și clădirile pătrunse de spiritul medieval vă vor cuceri. Această țară vă va fascina cu frumusețea ei simplă, cu superbii Munți Carpați și cu minunatele fresce ale vechilor mănăstiri ortodoxe. Cele mai interesante s-ar putea dovedi a fi castelele sale medievale splendide; potrivit legendei, Contele Dracula a trăit într-unul dintre ele”, se arată în descrierea făcută României pe site-ul brightside.me.

Publicația își sfătuiește cititorii interesați de trecutul captivant al Europei să facă din România următoarea lor destinație de vacanță și să viziteze această „țară pitorească, unde fiecare colț respiră istorie și legende”.

muntii rodnei
Sat de la poalele Munților Rodnei. Foto: Andreea Dogar
muntii rodnei
Vârful Pietrosul Rodnei. Foto: Andreea Dogar
munții rodnei
Munții Rodnei. Foto: Andreea Dogar
sighișoara
Sighișoara. Foto: Valeriu Tudose
munții ceahlău
Munții Ceahlău. Foto: Andreea Dogar

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Universitatea din România cea mai bine clasată în topul celor mai bune din lume în funcție de performanță
De ce agață bulgarii haine în copacii de pe străzi
Cum arată prima dronă din lume care poate transporta oameni

 

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.