6 medalii cucerite de elevii români la Olimpiada Internațională de Matematică

Lotul olimpic de matematică al României a obţinut cinci medalii de argint şi o medalie de bronz la a 57-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată în perioada 6 – 16 iulie, în Hong Kong.

Au participat 602 concurenţi din 109 ţări, informează Ministerul Educației într-un comunicat de presă.

Medaliile de argint au fost cucerite de Theodor Andrei Andronache, Alexandru Pascadi (ambii elevi ai Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti), Ciprian Mircea Bonciocat (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală), Ovidiu-Neculai Avădanei (Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi) şi Laurenţiu Ioan Ploscaru (Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea).

Medalia de bronz i-a revenit lui Tudor Plopeanu, elev al Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Cu medalia din acest an, Theodor Andrei Andronache devine triplu premiant la Olimpiada Internaţională de Matematică, fiind laureat cu „argint” în 2014 şi în 2015, în timp ce Ciprian Mircea Bonciocat şi-a reeditat performanţa de anul trecut.

Lotul olimpic al României a fost însoţit de profesorul universitar Radu Gologan, coordonator al lotului şi preşedinte al Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, de conferențiarul universitar Cătălin Gherghe (Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti) şi de Mihail Bălună, profesor la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti.

Pregătirea echipei s-a realizat în parteneriat cu Societatea de Ştiinţe Matematice din România.

Olimpiada Internaţională de Matematică este unul dintre cele mai prestigioase concursuri de ştiinţă din lume. Prima sa ediţie a fost găzduită şi organizată de România în anul 1959, la iniţiativa Societăţii de Ştiinţe Matematice (au participat echipe din 6 state: Bulgaria, Polonia, Ungaria, fosta Republica Democrată Germană, fosta U.R.S.S. şi fosta Cehoslovacia).

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Se dezvoltă primele două orașe inteligente din România
Imagini șocante filmate la Spitalul de Arși: pacient cu o rană plină de viermi. Omul a murit
Primărița care și-a certat sătenii: Munciți, nu așteptați să vă pice în gură!