Rezultat istoric al unui elev, la o olimpiadă la care căutăm aurul de 18 ani

Rezultate BAC 2018 subiecte BAC anatomie 2019
Foto: ziuaconstanta.ro

Reprezentanții Ministerului Educației anunță o performanță deosebită pe care un elev a reușit-o la o olimpiadă internațională care s-a desfășurat de curând. Este vorba despre elevul Mircea Dan Mirea, din clasa a XII-a la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova, care a reușit să obțină medalia de aur pentru România la Olimpiada Internațională de Biologie.

Mircea a câștigat aurul, după ce anul trecut a fost medaliat cu argint, la Olimpiada care a avut loc în Indonezia.

Ediția de anul acesta a Olimpiadei Internaționale de Biologie s-a desfășurat între 12 și 19 iulie, în Aarhus (Danemarca) și au participat 239 de elevi din 62 de țări.

Din echipa României au mai făcut parte: Alexandru Ionuţ Duţă (clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina), Bogdan Ionuţ Siscă Jippa (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti), ambii medaliaţi cu bronz, şi George Cătalin Maier (clasa a X-a, Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca).

Țara noastră participă la Olimpiada Internațională de Biologie din 1997. În respectivul an, echipa României a obținut o medalie de argint și trei de bronz. Până la ediția de anul acesta, echipa noastră nu a cucerit aurul.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreaNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.