Rețelele de socializare nu pot înlocui prietenia adevărată, potrivit unui studiu

Prietenia adevărată este un proces complex care se leagă între două persoane după o relație de aproximativ trei ani și are nevoie de două întâlni față în față lunar, dar și de cel puțin opt convorbiri telefonice.

Acestea sunt datele unui studiu din Marea Britanie, în care 2000 de persoane au participat ca să descopere impactul rețelelor de socializare online asupra relațiilor interpersonale din viața reală. Statutul de cel mai bun prieten este acordat numai după o relație de cel puțin trei ani, două întâlniri reale și cel puțin opt convorbiri telefonice generoase.

Participanții au răspuns că prietenii adevărați implică mult mai multe lucruri în comun decât cei online și anume, trebuie să își petreacă vacanțele împreună, precum și să fie prezenți la evenimentele importante: nunți, botezuri sau alte petreceri importante din viața lor.

Și statutul de părinte îi apropie pe mulți oameni și îi ajută să dezvolte o prietenie durabilă cu cei care seamănă cu ei și din punct de vedere al statutului familial.

Prietenia adevărată se dezvoltă în circa trei ani

Bărbaţii participanţi la studiu au arătat că au aşteptări mai mici legat de oamenii pe care îi consideră prieteni, cei mai mulţi afirmând că se întâlnesc cu prietenul cel mai bun mai puţin de o dată pe lună.

Persoanele din grupa de vârstă 24-35 de ani au cel mai mare număr de prieteni apropiați, aproximativ zece, iar cei cu vârsta cuprinsă între 56 și 65 de ani au mult mai puțini prieteni.

„În zilele noastre, cei mai mulţi oameni petrec foarte mult timp ţinând legătura cu alţii prin intermediul reţelelor de socializare”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei One4All Gift Cards, care a comandat cercetarea.

„Studiul nostru a arătat că doar comunicarea online nu duce la crearea unei prietenii de durată, adevărate, iar cei mai mulţi dintre noi încă valorizează prieteniile tradiţionale. Petrecerea timpului liber împreună, a fi lângă celălalt în momentele importante şi gesturile cum ar fi dăruirea de cadouri la ocazii speciale sunt lucrurile care contează cel mai mult pentru majoritatea oamenilor”, a mai spus reprezentantul companiei care a comandat această cercetare despre prietenia adevărată, informează Daily Mail.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.