Disputele despre ora de religie din ultima vreme ne-au făcut să ne gândim că Biserica Ortodoxă ar fi în declin, chiar și într-o țară foarte religioasă, așa cum este și România.

Studiile arată altceva. Doar că în ciuda popularității, creștinismul nu va putea concura la rata de creștere cu islamismul, care își va dubla numărul de adepți în următorii 40 de ani, potrivit studiului realizat de Pew Research Center, relatează CNN.

În 2050, religia islamică va ajunge la 2,76 miliarde de adepți, adică la aproape o treime din populația lumii de atunci, care este estimată la 9 miliarde. În 2010 număra 1,6 miliarde.

Și creștinismul va avea o creștere spectaculoasă, de la 2,17 miliarde, la 2,92 milioane și va reprezenta 31% din populația lumii. Cu alte cuvinte, până în 2050, 6 din zece oameni de pe Glob vor fi creștini sau musulmani și pentru prima oară cele două religii majore vor ajunge la aproape același număr de adepți. Doar că ritmul de creștere a numărului de musulmani va fi mult mai accelerat.

Iar până în 2100, numărul islamiștilor ar putea chiar să-l întreacă pe cel al creștinilor.

Pew este o organizație de cercetare nepartizană și studiul a fost realizat în 234 de țări, iar adunarea datelor a durat șase ani.

Rezultatul potrivit căruia musulmanii vor crește în număr are legătură și cu faptul că aceștia au familii numeroase și că reprezintă o populație mai tânără – 1 din 3 musulmani are sub 15 ani.

Studiul a mai relevat și alte tendințe:

– în SUA, numărul ateilor, agnosticilor și persoanelor neafiliate religios vor crește de la 16 la 26%, iar numărul creștinilor va scădea de la 78 la 66%. Musulmanii îi vor surclasa pe evrei

– Africa subsahariană va avea 40% din populație formată din creștini, iar Nigeria va avea cel mai mare număr de creștini din lume, cu excepția SUA și Brazilia

– În India vor fi cei mai mulți musulmani din lume, surclasând Indonezia, dar populația hindusă va rămâne majoritară

– În Europa, numărul islamicilor va fi de 10%, iar numărul creștinilor va scădea cam cu 100 de milioane

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cele mai frumoase 20 de fotografii din lume, realizate cu telefonul mobil
Imagini uimitoare cu ghețarii pe cale de dispariție
Ghid. 13 reguli pentru a face cumpărături online în siguranță

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: