Raed Arafat a simțit pe propria piele explozia de la Crevedia: „Parcă pune pe tine un fier de călcat”

raed arafat

Foto: Facebook

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a explicat la postul de televiziune Digi 24 că a simțit pe propria piele cât de puternică a fost explozia de la Crevedia.

Șeful DSU se afla în Crevedia în momentul în care s-a produs cea de-a doua explozie la o cisternă aflată în curtea stației GPL.

„Explozia și mingea asta de foc mare care a fost a avut un impact la o distanță destul de mare.

Eu eram la o distanță și pot să vă spun că am simțit pe spate, că mergeam spre partea opusă pentru a discuta cu cineva, și la momentul respectiv când s-a auzit și am simțit căldura care a venit era parcă cineva pune pe tine un fier de călcat sau așa ceva”, a spus Arafat într-o emisiune la postul de televiziune.

Întrebat și de care a fost sursa de foc inițială, el a comentat că ar putea fi vorba de o țigară: „Din ce am văzut şi din ce s-a auzit este vorba de o sursă de foc care a apărut, sursa de foc probabil că a fost o ţigară.

Deci clar acolo ceva nu s-a respectat… pe lângă că întreaga activitate ca staţie de transvazare (mutarea unui lichid sau a unui material pulverulent dintr-un vas în altul – n.r.) de GPL nu avea voie să fie acolo, dar da, e posibil ca cineva acolo să fi avut o ţigară şi de acolo să fi pornit totul. Asta urmează să fie probat, dovedit sau stabilit de cei care anchetează pe linia de procuratură.”

Doi soți care locuiau într-o casă din apropierea stației GPL au murit în urma primei explozii produse la stația ilegală de GPL. Bărbatul a făcut infarct când a văzut cât de grav era arsă soția lui. Femeia a murit a doua zi, la spital. Ea avea arsuri pe mai bine de 95% din suprafața corpului și avea șanse minime de supraviețuire, a spus Arafat.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version