Radu Mazăre, denunțat de elevi la DNA. Primarul îi amenință cu mânia lui Dumnezeu

radu mazăre
Radu Mazăre. Foto: Ionuț Fantaziu

Asociaţia Elevilor din Constanţa va depune o plângere penală împotriva lui Radu Mazăre, pe care îl acuză de neacordarea reducerii pentru elevi de 50 % la transportul local în comun. Primarul le-a răspuns elevilor că „ar trebui să deschidă bine ochii” şi că „Dumnezeu, dacă faci lucruri rele, ţi le întoarce”.

Într-un comunicat de presă al AEC se menţionează că asociaţia va depune astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie – Structura centrală, o plângere penală pe numele primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre, pentru abuz în serviciu, relatează mediafax.ro.

Plângerea penală se referă la refuzul acordării reducerii de 50 la sută la transportul local în comun pentru elevi, prevedere stipulată în Legea educaţiei naţionale.

„Numitul Mazăre Radu-Ştefan refuză de 15 ani de zile să aplice legea şi să acorde elevilor reducerea de 50 la sută la transportul local în comun, pe care legea le-o garantează. În acest moment, prejudiciul este de peste 50 de milioane de euro”, se precizează în documentul citat.

„Dumnezeu, dacă faci lucruri rele, ţi le întoarce”

Primarul Radu Mazăre a declarat că elevii „ar trebui să deschidă ochii”, pentru că este păcat să-i vrea răul: „E rău şi păcat şi ar trebui să deschidă ochii foarte bine, ca să nu folosesc alt termen, să vadă că toţi cei care au făcut plângeri la DNA şi care arătau cu degetul să-l băgăm în puşcărie, să-i facem, să-i dregem, acum sunt pe undeva pe la priciu. Pentru că Dumnezeu, dacă faci lucruri rele, ţi le întoarce, dacă faci lucruri bune îţi dă tot lucruri bune”.

Primarul Constanţei a precizat că sunt şi elevi care beneficiază de această reducere de 50 la sută la abonament: „Beneficiază de jumătate de abonament subvenţionat cei care au venituri de până în 18 milioane pe membru de familie. Dacă mă întrebaţi pe mine cred că este suficient, nu cred că un copil ai cărui părinţi câştigă 100 de milioane fiecare trebuie să beneficieze de jumătate de gratuitate”.

Edilul a mai spus că le-a cerut elevilor să decidă ei dacă reducerea de 50 la sută la transportul local în comun va fi acordată pentru fiecare elev sau vor beneficia de gratuitate elevii din familii defavorizate.

„Asta i-am întrebat acum. Pentru că bugetul de acum ne permite, să dăm această jumătate tuturor sau vreţi ca cei ai căror părinţi câştigă minimul pe economie să dăm gratuit?”, a mai declarat Radu Mazăre.

Asociaţia Elevilor din Constanţa este singura organizaţie reprezentativă a elevilor din judeţul Constanţa, ce are ca scop reprezentarea intereselor comune ale acestora, promovarea drepturilor elevului şi stimularea participării elevilor la actul educaţional. Asociaţia Elevilor din Constanţa a fost fondată în anul 2013.

Recomandările editorilor GreatNews:

România, altfel. Un doctor mai presus de șpagă și compromis
Oamenii buni de pe Facebook. Au ridicat o casă pentru o familie cu 6 copii
Cercetătorii români au inventat hrana viitorului, valabilă 50 de ani