Radu Beligan îl laudă pe colegul său de scenă, Marius Manole

Marius Manole
Radu Beligan îl prețuiește foarte mult pe Marius Manole Foto: Facebook Marius Manole

Marius Manole este unul dintre actorii norocoși, iar de câțiva ani are ocazia să joace alături de Radu Beligan în spectacolul „Lecția de violoncel”.

Piesa de teatru i-a apropiat foarte mult, iar zilele trecute, actorul a primit un premiu de la maestrul Beligan, la Gala Metropolis.

Acesta a ținut și un discurs despre cât de mult îl apreciază pe mai tânărul său coleg și l-a comparat cu perioada în care avea aceeași vârstă. Pe cei doi îi leagă foarte multe lucruri, de la zona țării în care s-au născut și până la rolurile pe care le-au jucat prima dată.

„Să nu mă întrebaţi de ce îl iubesc. Pentru că aşa e el, pentru că aşa sunt eu. Între mine şi Marius Manole sunt 60 de ani, dar destinul lui îl oglindeşte pe al meu. Amândoi ne-am născut pe plaiurile Moldovei, doi băieţi sărăcuţi, dar avizi de învăţătură. Amândoi suntem, într-un fel sau altul, legaţi de dulcele târg al Ieşilor, unde ne-am făcut studiile şi unde, pentru prima oară, am călcat într-un teatru. Aceleaşi începuturi, aceleaşi roluri. Silueta fragilă a tânărului de azi îmi aduce aminte de alura famelică a tânărului de ieri. Puterea lui de muncă, obiect al admiraţiei, dar şi al oprobriului public – trei, patru spectacole pe zi, ‘când se mai potoleşte şi ăsta?’ – îmi aduce aminte de cea mai frumoasă perioadă din propria-mi tinereţe. De talent, ce să mai vorbim, îl întrece pe al meu. Una peste alta, cred cu tărie că Marius Manole reprezintă pentru teatrul românesc şi pentru generaţia lui unul dintre acei actori extraordinari, care se nasc doar o dată la o sută de ani”, a declarat Radu Beligan, înainte de a-i oferi premiul lui Marius Manole.

În cadrul Galei Metropolis au mai fost premiaţi actorii Andrei Ciopec, Cătălina Bălălău, Diana Cavallioti, Gabi Costin, Anghel Damian şi Diana Roman.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.