Anunțul meteorologilor. Zăpada va ajunge la 35 de cm în capitală

zăpadă trafic ninsoare
Foto: qimono / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a publicat o prognoză meteo specială pentru municipiul București, valabilă pentru intervalul 22 martie, ora 15 – 24 martie, ora 08.

Vremea în intervalul 22 martie ora 15.00 – 23 martie ora 8.00

Vremea va fi în continuare mult mai rece decât în mod normal în ultima decadă a lunii martie. Spre seară va începe să ningă slab, dar cu precădere în a doua parte a nopții ninsoarea va deveni abundentă, iar vântul se va intensifica, astfel încât rafalele vor atinge 45…50 km/h și temporar în jur de 55 km/h, viscolind zăpada și diminuând vizibilitatea.

Stratul de zăpadă depus peste cel deja existent va fi consistent, neuniform, cu grosimi în medie de 15…20 cm.

Temperatura va scădea treptat, astfel încât minima de vineri dimineață va fi de -5…-4 grade, iar intensificările vântului vor amplifica senzația de frig.

Vremea în București în intervalul 23 martie ora 8.00 – 24 martie ora 8.00

Vremea se va menține deosebit de rece. Va continua să ningă abundent în orele dimineții, când și vântul va avea intensificări cu rafale de 50…55 km/h, viscolind temporar ninsoarea și diminuând vizibilitatea.

Apoi, atât ninsoarea, cât și vântul, vor fi în diminuare ca intensitate, astfel încît seara ninsoarea va înceta, iar vântul nu va mai depăși 20…30 km/h. Grosimea totală a stratului de zăpadă, când va înceta ninsoarea, va fi în medie de 25…35 cm.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 0 grade, dar intensificările de vânt din prima parte a zilei vor amplifica senzația de rece. Temperatura minimă de sâmbătă dimineața va fi de -4…-2 grade.

Aproape întreaga jumătate de sud a țării se află sub cod portocaliu de ninsori abundente și viscol până vineri, 23 martie, la ora 15.00.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului.

Foto: qimono / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.