Primul om cu coloana ruptă, paralizat, care merge din nou după ce i s-a pus un implant

bărbat paralizat implant

Sursa: Captură EPFL / YouTube

Un bărbat rămas paralizat după ce își rupsese coloana într-un accident de motocicletă a putut să meargă din nou datorită unui implant realizat de o echipă de cercetători elvețieni, relatează BBC.

Este pentru prima dată când cineva care a avut coloana complet ruptă redobândește abilitatea de a merge.

Tehnologia a fost dezoltată la Școala Politehnică Federală din Lausanne, Elveția, iar studiul a fost publicat în jurnalul științific „Nature Medicine”.

Michel Roccati a rămas paralizat după un accident de motocicletă petrecut în urmă cu 5 ani. Coloana lui a fost complet ruptă, motiv pentru care nu și-a mai putut simți deloc picioarele.

Acum el poate merge datorită unui implant electric ce i-a fost atașat chirurgical în coloană. Implantul amplifică semnalele nervoase trimise de creier, transmițându-le către picioarele sale.

„Pot să stau în picioare, pot să merg unde vreau, să urc scările – e aproape o viață normală”, a povestit tânărul italian pentru BBC.

Până acum 9 persoane au primit implantul și și-au redobândit abilitatea de a merge. Însă niciuna dintre persoane nu îl folosește constant. Deocamdată, îl folosesc pentru a exersa mersul, pentru a-și folosi mușchii și a face puțină mișcare.

Vă recomandăm și:

Aici vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version