Primul muzeu subacvatic din România. Comori de sute de ani, la 10 metri sub apă

muzeu subacvatic
Epavă. Foto: Viv and Ian Hamilton via Wikimedia Commons

Un muzeu subacvatic va fi amenajat în curând la Constanţa, în apropierea Cazinoului. Doi scafandri pasionaţi de arheologie vor să expună ancorele şi relicvele istorice pe care le găsesc în Marea Neagră, iar planul lor este să organizeze expoziţia într-un canion, la 10 metri sub apă.

Printre rămășițele descoperite de-a lungul timpului de cei doi scufundători se numără și epava unei frumoase corăbii din secolul al IV-lea. Rămăşiţele au fost găsite pe fundul Mării Negre vara trecută. Aceasta este doar una dintre sutele de comori ale Antichităţii pe care le-au descoperit cei doi prieteni. Ei s-au gândit să nu se bucure singuri de ele, ci să le expună într-un muzeu subacvatic.

„Ideea ne-a venit aşa, am tot făcut scufundări şi am văzut că zona este propice pentru aşa ceva”, a povestit Pascale Roibu pentru postul TV Digi24.

Scafandrii pasionaţi de arheologie au găsit şi locul ideal pentru muzeul subacvatic. Ei au nevoie de bani pentru muzeul subacvatic, bani care pot veni din partea unor agenții de turism care vor să ajute proiectul deoarece care au simţit că ideea poate atrage turişti pe litoralul Mării Negre.

Scafandrii care au găsit relicvele pe fundul Mării Negre aşteaptă acum aprobarea Ministerului Culturii pentru a muta obiectele descoperite în viitorul muzeu.

Pentru început, doar cei care au brevet de scufundător vor putea vizita expoziţia. După ce vor face rost de mai mulţi bani, tinerii au de gând să angajeze profesionişti care să ducă turiştii în adâncuri.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

„Traian Băsescu va figura doar ca un derbedeu politic în cartea de istorie”
Exploatarea de aur de la Certej, noul punct fierbinte pe harta României
Care sunt cele mai bune telefoane pentru a asculta muzică pe un sistem audio