Prima declarație a lui Dăncilă după demitere: Rămânem în istorie „ca un Guvern foarte bun”

FOTO: Gov.ro

FOTO: Gov.ro

Guvernul pe care l-a condus și-a făcut datoria, a declarat Viorica Dăncilă la scurt timp după ce a fost demisă din funcția de premier prin moțiune de cenzură. 

„Moțiunea a trecut, toate partidele s-au unit, au fost și colegi din PSD care au trădat. Nu e o problemă, plecăm cu datoria împlinită. Am reușit să împlinim foarte multe obiective din programul de guvernare, pe care oamenii le-au simțit. După alegerile europarlamentare am implementat măsuri bune pentru populație. Fac apel la președintele României să nominalizeze cât mai repede un premier. Dacă ar putea și azi”, a declarat Viorica Dăncilă la Parlament.

Întrebată de un reporter cum crede că va rămâne Guvernul pe care l-a condus în istorie, ea a răspuns: „Ca un Guvern foarte bun”.

Ea a adăugat că își dorește ca această întrebare să le fie adresată, peste un an, celor care îi vor lua locul: „Sunt convinsă că oamenii vor face o comparație între ce a făcut Guvernul PSD și cei care vor să vină azi la guvernare. Le doresc succes”.

Viorica Dăncilă a mai spus că nu are de ce să își dea demisia din funcția de președinte al PSD, și că ea rămâne în continuare candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale din noiembrie: „Am fost aleasă prin Congres, rămân la șefia PSD. Nu am cum să fac un pas în spate și nu voi face un pas în spate. Nu am ce să-mi reproșez. Vom intra în turul al doilea, mergem înainte cu candidatura la prezidențiale. În 2016 PSD a venit din opoziție și a avut un scor foarte mare”.

„Nu ma tem de nimic, mă tem doar că putem pierde încrederea românilor”, a mai afirmat fostul premier.

LIVE TEXT despre moțiunea de cenzură.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version