Prima declarație a lui Dacian Cioloș după ce a demisionat din funcția de președinte al USR

FOTO: Pagina personală de Facebook a lui Dacian Cioloș
FOTO: Pagina personală de Facebook a lui Dacian Cioloș

Dacian Cioloș a susținut astăzi o conferință de presă în care a explicat de ce a demisionat de la conducerea USR. El a rămas simplu membru de partid.

„Am considerat de bun simț să îmi prezint demisia pentru că am candidat la președinție ca să contribui la modernizarea partidului”, a spus el.

Astăzi, Biroul Național al USR i-a respins planul de reformă: „Dacă nu aveam susținerea BN acel program nu avea niciun sens, era doar un proiect pe hârtie și atât. D-asta l-am și prezentat.”

„Credința mea este că partidul USR este în continuare o alternativă pe scena politică din România, o alternativă la extremism”, a continuat el, și a dat exemplu momentul de astăzi din Parlament, când George Simion l-a apucat de gât pe ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Acolo am ajuns… E nevoie pe scena politică de un partid politic, conectat la societatea care își dorește modernizarea României. Am propus deschiderea spre societatea civilă și mediul de afaceri. Din păcate nu am obținut astăzi acea susținere. Rămân în continuare în partid, rămân un membru în partid. Partidul are nevoie de împrospătare, are nevoie să își depășească limitele”, a mai declarat Cioloș.

El a mai spus că nu va mai candida la funcția de președinte: „Nu mai candidez la funcția de președinte, nu are niciun sens. Nu sunt dezamăgit.”

Cătălin Drulă, fostul ministru al Transporturilor, a preluat funcția de președinte interimar al partidului, până în momentul în care USR va organiza noi alegeri.

Dacian Cioloș a făcut un apel ca membrii să nu plece din partid, ci să se lupte pentru a-l moderniza și pentru a schimba statutul USR.

„Eu sunt în momentul de față europarlamentar, am de dus un mandat la capăt”, a mai spus el.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.