Povești de Crăciun. „Cutia cu pupici”

Înainte de sărbători, greatnews.ro vă prezintă câteva dintre cele mai frumoase poveşti de Crăciun mai puţin cunoscute copiilor din România. Astăzi vă oferim „Cutia cu pupici”, o poveste educativă, perfectă pentru a fi citită de către copii, părinți și bunici.

A fost, nu demult, un om care muncea din greu zi de zi doar pentru a pune mâncare pe masă pentru familia sa.

Cu doar câteva zile înainte de un anumit Crăciun, el și-a pedepsit fetița, care avea doar cinci ani atunci, după ce a aflat că a risipit cea mai scumpă hârtie de ambalaj aurie pe care o aveau în casă, păstrată pentru ocazii speciale.

Cum familia era strâmtorată cu banii în perioada sărbătorilor, bărbatul a devenit și mai supărat în Ajunul Crăciunului, când a văzut că fetița sa a folosit toată hârtia prețioasă pentru a decora o cutie de pantofi, pe care a așezat-o apoi sub bradul de Crăciun. Nu era preocupat doar de risipa de hârtie, ci și de unde a luat fetița bani ca să cumpere un cadou pentru a-l pune în cutia de pantofi.

Cu toate acestea, în dimineața următoare, fetița s-a dus fericită la tatăl ei cu cadoul de sub brad și, plină de emoție, i-a spus:

-„Acesta este pentru tine, tati”!

În timp ce deschidea cutia, tatăl fetiței își făcea mustrări de conștiință pentru că o pedepsise. În scurt timp, a observat cutia goală și s-a înfuriat peste măsură.

-„Nu știi, domnișoară, că atunci când cineva oferă un cadou, cutia nu trebuie să fie goală?”

Fetița se uită la el cu ochii șiroind de lacrimi și îi spuse cu o voce șoptită:

-„Tati, dar nu e goală. Am suflat în ea atâția pupici până când s-a umplut”.

Tatăl a fost imediat rușinat de reacția sa, a căzut în genunchi, strângându-și în brațe fetița. El a implorat-o să îl ierte pentru mânia sa fără rost.

Puțin timp după aceea, un accident groaznic a luat viața fetiței darnice. Se spune că tatăl a păstrat cutia mică aurie lângă patul său, pentru tot restul vieții sale. Ori de câte ori se simțea descurajat și trist, tatăl deschidea cutia cu pupici, scotea un sărut imaginar de acolo și își aducea aminte de dragostea fetiței sale, care pusese săruturile acolo.

În definitiv, fiecare dintre noi are o cutie plină cu iubire necondiționată, cu pupici și săruturi de la copiii noștri, de la familie, de la prieteni, dar și de la Dumnzeu. Nu există un cadou mai prețios pe care l-am putea avea vreodată.

Mâine seară, descoperiţi pe greatnews.ro o altă fascinantă poveste pentru copii. Dacă vă place campania noastră şi nu vreţi să pierdeţi vreo poveste din această serie, vă invităm să vă alăturaţi, printr-un Like, comunităţii noastre de pe pagina de Facebook.

Vă invităm să citiți și celelalte povești de Crăciun din seria noastră:

Povești de Crăciun. ”Lumânarea de Seu”, de Hans Christian Andersen
Povești de Crăciun: „Croitorul din Gloucester”, de Beatrix Potter
Poveşti de Crăciun: „Răpirea lui Moș Crăciun”, de L. Frank Baum