Povestea fetiței „Miracol”, găsită sub ruine având cordonul ombilical legat de mama sa

bebeluș

Foto: fujikama / pixabay.com

Un nou-născut a fost salvat de sub dărâmăturile unei clădiri distruse de cutremurul care a devastat Turcia și Siria, relatează CNN.

Fetița a fost găsită în viață sub ruinele clădirii în care locuia, în orașul Jindayris din nord-vestul Siriei. Cordonul ombilical al acesteia încă era atașat de mama sa, a povestit o rudă pentru agenția de presă AFP. Mama sa a murit.

„Am auzit o voce când săpam. Am curățat praful și am găsit copilul cu cordonul ombilical intact, așa că l-am tăiat și vărul meu a dus-o la spital”, a povestit Khalil al-Suwadi, o rudă îndepărtată a fetiței.

Fetița este acum îngrijită la un spital pentru copii din orașul Afrin. Medicul pediatru Hani Maarouf a spus pentru AFP că bebelușul este în stare stabilă. Când a ajuns la spital avea vânătăi, răni și hipotermie.

Ea a primit numele Aya, care înseamnă „miracol” în arabă. Mama, tatăl și toți cei 4 frați ai săi au murit. Familia sa trăia într-un apartament dintr-un bloc cu 5 etaje.

Potrivit BBC, mii de oameni s-au oferit să o adopte pe fetiță după ce au auzit de povestea ei.

„Aș vrea să o adopt și să-i ofer o viață decentă”, a spus o persoană pe o rețea de socializare.

„Sunt gata să adopt acest copil și să am grijă de el dacă legea îmi permite”, a spus și o prezentatoare TV din Kuwait.

Managerul spitalului în care este internată Aya a spus că a primit zeci de telefoane din întreaga lume de la oameni care vor să o adopte pe Aya. În prezent, fetița este alăptată de soția managerului, care are o fiică de 4 luni.

Foto: fujikama / pixabay.com


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version