Polițistul Godină și subiectul radarelor ascunse: „Mă lupt cu morile de vânt”

Marian Godină FOTO: Pagina personală de Facebook
Marian Godină. FOTO: Pagina personală de Facebook

Polițistul Marian Godină a postat pe pagina personală de Facebook mai multe imagini cu radare ascunse ale polițiștilor din alte țări. Astfel, a vrut să le răspundă celor care au reproșat faptul că doar în România radarele sunt ascunse. Cei mai mulți i-au replicat spunând că în România nu sunt autostrăzi.

„Aşa cum anticipam, acum au apărut comentariile care spun că, spre deosebire de noi, ei au autostrăzi. Pozele erau doar ca să vedeți că şi în alte țări radarele sunt ascunse, ba chiar mult mai ascunse decât la noi, unde echipajul care stă „la oprire” e mai mult decât vizibil.

Faptul că avem o infrastructură care lasă de dorit înseamă că ne dă dreptul să încălcăm viteza? Dacă nu ai serviciu şi salariu ai voie să tâlhăreşti? Un bărbat urât şi prost grămadă care nu e în stare să cucerească o femeie, are dreptul să violeze? Cam asta ar fi analogia. Dacă nu avem autostrăzi, hai să mergem tare pe ce avem.

În fine…am înțeles că mă bat cu morile de vânt. O să îmi văd de treaba mea în continuare, o să anunț în continuare părinți că şi-au pierdut copilul sau pe cineva drag în accident, o să lipesc în continuare etichete cu nume si CNP la morgă pe cadavrele proaspăt scoase dintre fiarele contorsionate.

Voi căutați în continuare motive pentru care viteza nu trebuie respectată, când depăşiți viteza dați vina pe polițist că nu are caschetă, vedeți dacă are ordin de serviciu, căutați vina în oricare altă parte, dar nu la voi. Voi ați mers tare că n-avem autostrăzi, că nu era radarul la vedere, că nu v-a anunțat nimeni că e radar (deşi aveți permis de conducere şi ar trebui să cunoaşteți deja limitele de viteză şi semnificațiile indicatoarelor)”, a reacționat polițistul Marian Godină, pe Facebook.

Polițistul crede că faptul că nu avem șosele nu ar trebui să fie un motiv în plus să mergem cu viteză pe șosele și să credem că ajungem mai repede. Marian Godină are și un exemplu:

„Mergi la un drum lung şi într-o curbă eşti depăşit de un bezmetic care trece pe lânga tine cu o viteză de zici că tu stai pe loc. Îl urmăreşti cu privirea şi vezi că ajunge în spatele altei maşini şi tot scoate botul din coloană, pregătit de altă depăşire. Cineva de la tine din maşină zice: „ia uite-l p-ăsta, îl mănâncă…”

Depăşeşte si acea maşină şi se duce de nu-l mai vezi. Tu mergi în continuare cuminte, regulamentar. La intrarea în oraşul destinație, tot din cauza infrastructurii, e aglomerație şi s-a format coloană. E ora 12. Stai în coloană şi deodată, în față cu vreo 7-8 maşini…pe cine zăreşti? Bezmeticul. Dar ce-ai făcut, Bobiță? D-aia te grăbeai aşa tare? La tine cât e ceasul? Tot 12, tot 12?”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: