Pe ce mai dau bani primarii români? Veverițe de 5.000 de euro!

Ovidiu Crețu, primarul municipiului Bistrița, a anunțat că vrea să cumpere câteva perechi de veverițe pentru parcul din oraș. Motivul: ”Sunt niște animale jucăușe, gingașe și frumoase”.

Parcul din Bistrița era cândva plin de veverițe, însă în prezent doar două astfel de rozătoare mai sar din copac în copac.

Primarul municipiului, Ovidiu Crețu, a anunțat că va lua atitudine. El vrea să cumpere câteva perechi de veverițe și o cușcă de mari dimenisuni (6 metri lungime și 3 înălțime) care să fie amplasată în parcul mare din oraș.

Investiția, care se ridică la cinci mii de euro, va fi suportată din bugetul local. Veverițele vor fi cumpărate de la o fermă din județul Galați.

„O volieră costă circa 3.500 de euro, iar o veveriță costă circa 100 de euro. Va fi un alt punct de atracție pentru că veverițele sunt niște animale jucăușe sunt gingașe sunt frumoase”, a declarat primarul municipiului Bistrița Ovidiu Crețu, citat de Digi 24.

Cetățenii, întrebați de aceeași televiziune, nu sunt deloc încântați de ideea edilului.

„Ei nu știu pe ce să mai strice banii, să vorbească cu pădurarii că le aduc pe gratis”, a declarat un bistrițean.

Nici conslilerii locali nu au primit cu prea mult entuziasm propunerea. „Cu 4.600 de euro cred că fac o căsuță mică eu din lemn, nu o căsuță pentru veverițe. Adică mi-ar ajunge şi pentru mine, şi pentru veveriţe”, a adăugat consilierul local Alin Siserman.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

„Delta” ascunsă a României. Locul unde afacerile nu au gonit păsările și turiștii
Delta transformată în pășune redevine o lume a apelor: „Nici nu o să mai recunoaștem zona”
O nouă „deltă” va apărea pe harta României