Patinatorul rus Evgheni Pluşenko: „Dacă vine citația nu voi fugi. Voi urma cu plăcere cursul de pregătire militară”

Plushenko

Foto: Instagram

Patinatorul rus Evgheni Pluşenko, cunoscut și publicului din România pentru show-urile sale pe gheață, a declarat că va urma cu plăcere cursurile de pregătire militară în cazul în care va primi o citație pentru a merge pe front în Ucraina.

„Vremurile sunt grele acum. Iar dacă a sosit un ordin de înrolare asta nu înseamnă că vei fi trimis pe front. Poate că ar fi corect dacă toată lumea, inclusiv eu, ar merge și s-ar pregăti pentru o posibilă situație viitoare. Nu văd de ce m-aș panica și aș fugi să mă ascund. Din păcate, mulți au plecat. Voi vorbi pentru mine: acum sunt acasă, la Novogorsk. Și dacă vine citația nu voi fugi nicăieri. Voi urma cu plăcere cursul (de pregătire militară – n.r.). Trebuie să ne protejăm copiii și viitorul. Aceasta este poziția mea. Mi-ar plăcea să audă toată lumea”, a spus Plușenko pentru sport-express.ru.

Campion olimpic la patinaj artistic, Evgheni Pluşenko este cunoscut de mai mult timp drept un susținător al președintelui rus Vladimir Putin.

Imediat după ce Rusia a invadat Ucraina, el a scris un mesaj pe Instagram prin care cerea oprirea fascismului, a rasismului și a genocidului: „Sunt rus! Sunt mândru că sunt rus! M-am născut în Rusia Mare, în Regiunea Khabarovsk. Pentru mult timp am locuit în Volgograd – Stalingrad, am fost sportiv pentru clubul sportiv din Sankt Petersburg, iar acum trăiesc și locuiesc în regiunea Moscova. Am adus 4 medalii olimpice în 4 Jocuri Olimpice diferite pentru patria-mamă Rusia. Opriți rasismul! Opriți genocidul! Opriți fascismul! Opriți ura împotriva Rusiei!”.

Patinatorul are acum 39 de ani și s-a retras din activitatea competițională.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version