Orban: Se analizează posibilitatea redeschiderii restaurantelor în interior

ludovic orban

Sursa: Captură video PNL

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, 24 august, că specialiștii analizează posibilitatea redeschiderii restaurantelor în interior.

„Am solicitat Grupului de Suport Tehnico-Științific să analizeze posibilitatea reluării activității în spații închise, în restaurante. Aștept o evaluare și în funcție de această evaluare vom lua o decizie”, a spus el.

Premierul Ludovic Orban a mai declarat că în cursul acestei săptămâni va avea întâlniri cu reprezentanții industriei HoReCa.

Întrebat când anume se vor redeschide restaurantele, Orban a răspuns că așteaptă un punct de vedere al specialiștilor și în funcție de acesta va fi stabilit un calendar.

El a mai spus că nu știe dacă se vor redeschide toate restaurantele odată sau mai întâi cele din hoteluri și din mall-uri.

Totuși, Ludovic Orban a afirmat că decizia va fi luată foarte curând: „În cursul acestei săptămâni va trebui să luăm o decizie. Oricum va trebui să luăm o decizie pentru că se va termina sezonul estival, perioada în care oamenii pot să stea pe terase, și odată cu scăderea temperaturii, de exemplu la munte sunt hoteluri unde e foarte greu să servești micul dejun în aer liber. E o temperatură scăzută și va trebui luate toate măsurile pentru a permite, ușor-ușor, în condiții de siguranță, de asigurare a respectării măsurilor de protecție sanitară… Vor trebui luate aceste decizii”.

 


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version