OMV Petrom, condamnată pentru moartea unui copil înecat într-un puț. Este al doilea caz de acest fel

Foto: Flcelloguy via Wikimedia Commons

Compania OMV Petrom a fost condamnată în primă instanță de Judecătoria Găești pentru moartea unui copil într-un puț petrolier al companiei, anunță G4media.ro.

Accidentul s-a petrecut în anul 2016 în comuna Cobia, județul Dâmbovița. Copilul de un an și 8 luni a murit înecat într-o fosă plină cu petrol de lângă o sondă de extracţie amplasată la marginea localității.

Decizia nu este definitivă, iar OMV Petrom va ataca hotărârea.

OMV Petrom a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 28.000 de lei. În ceea ce privește latura civilă, instanța de judecată a considerat că gradul de culpă a OMV Petrom este de 50% și a obligat compania să plătească daune morale de 135.000 de euro către familia victimei și daune materiale și alte cheltuieli în valoare de 22.000 de lei.

Un copil de 9 ani a murit intoxicat cu gaz de la o sondă

Este a doua condamnare de acest fel pentru OMV Petrom. În octombrie 2020 compania fost condamnată definitiv pentru ucidere din culpă, după ce un copil în vârstă de 9 ani a murit intoxicat cu gaz în apropierea unei sonde de petrol din satul Arcehtii Rahtivani, județul Prahova.

Băiatul a murit în 2014, trupul său fiind descoperit la circa 17 centimetri distanță de capătul unei conducte de la o sondă de extracție a petrolului. Sonda se afla la 100 de metri de ultima casă din sat. Judecătorii au decis că locul nu era împrejmuit și semnalizat corespunzător.

OMV Petrom a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 750.000 de lei și la daune morale în valoare de 30.000 de euro pentru mamă, 30.000 de euro pentru tată și a câte 15.000 de euro pentru fiecare dintre frații copilului.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version