O româncă agresată de un polițist și-a găsit dreptatea la CEDO. Ce despăgubire va primi

polițist

Poli Foto: Martin Kozák via Wikimedia Commons

O femeie din România s-a luptat timp de 14 ani ani pentru a i se face dreptate. Până la urmă, ea a avut câștig de cauză la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), relatează adevarul.ro.

Incidentul s-a produs în ianuarie 2001 în gara din Predeal. La acea dată, ea a ajuns la Predeal împreună cu iubitul ei. În gară, bărbatul a avut o ceartă cu un taximetrist, iar poliţia a intervenit. Tânăra a vrut să îşi apere iubitul, iar în acel moment agentul de poliţie a lovit-o. Fata s-a ales cu traumatism cranian şi cu mai multe contuzii nazale.

În schimb, polițistul a susținut altă variantă. El a spus că i-a dat fetei doar o palmă, după ce aceasta a sărit prima la bătaie.

Cercetările au durat până în anul 2002, iar poliţistul s-a ales cu amendă, dar aceasta a fost anulată. Doi ani mai târziu, poliţistul a fost avansat în grad și a devenit agent şef principal.

După ce până în 2008 tânăra s-a luptat fără succes să-şi găsească dreptatea în țară, ea s-a adresat Curţii Europene a Drepturilor Omului. Aceasta i-a dat dreptate şi a considerat că fata trebuie să primească 11.000 de euro despăgubiri, mai notează sursa citată.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului și-a manifestat surpriza că un polițist acuzat de purtare abuzivă nu numai că nu a fost sancţionat în vreun fel, ci a fost chiar promovat după câţiva ani de la incidentul reclamat, în timp ce investigaţiile penale erau încă în curs. Această situație este incompatibilă cu prevederile Convenţiei europene, a mai arătat CEDO.

Diana Olivia Hatneanu, avocatul fetei, a declarat că, prin această hotărâre, CEDO a atras încă o dată atenția României că tratamentele degradante din partea agenților statului sunt interzise.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Un român a descoperit o comoară din argint veche de 2.000 de ani
Afaceri de familie. 7 factori ce asigură succesul
Spital amendat pentru că obligă pacienții să-și cumpere medicamente

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version