O româncă a câștigat Premiul Ig Nobel, acordat celor mai ciudate cercetări științifice

Românca Gabriela Sauciuc a primit premiul Ig Nobel. Foto: Captură Youtube

Românca Gabriela-Alina Sauciuc, care este cercetătoare la o importantă universitate din Suedia, a primit premiul Ig Nobel la categoria antropologie.

Sauciuc a descoperit că cimpanzeii de la zoo imită vizitatorii la fel de des pe cât vizitatorii imită cimpanzeii.

Premiile Ig Nobel au ajuns la cea de-a 28-a ediție și au fost decernate la Universitatea Harvard. Ele celebrează cele mai trăsnite cercetări științifice ale anului.

Premiile sunt menite să atragă atenția asupra studiilor care încurajează oamenii să gândească în moduri neobişnuite. Se acordă zece premii Ig Nobel, pentru activități de cercetare în domenii diverse, precum fizica, economia, medicina și chiar pentru pace.

Premiul Ig Nobel pentru medicină din acest an a fost câștigat de doi americani, care au folosit călătoriile cu un montagne russe ca mijloc de accelerare a eliminării unei pietre la rinichi.

Cimpanzeii și oamenii, egali în maimuțăreli

”Motivul pentru care ne aflăm aici este un studiu despre interacţiunile spontane dintre cimpanzei şi oameni, la o grădină zoo din Suedia. Scopul nostru era să vedem dacă cele două specii de primate îşi imită reciproc maimuţărelile. Aşa a fost. Cel mai important, am observat că maimuţăreala a dus la prelungirea interacţiunilor interspecii”, a declarat laureata din România a Ig Nobel, Gabriela Sauciuc.

Cercetătoarea din România a fost recompensată cu o diplomă și cu un cec de 10 trilioane de dolari zimbabweni, care înseamnă mai puțin de un dolar american.