O mare companie americană a deschis o fabrică într-un oraș din România

Compania americană Inteva a deschis o fabrică de piese auto la Oradea, informează digi24.ro.

Compania Inteva este unul dintre cei mai mari furnizori de piese auto din lume. Compania are sediul central în statul american Michigan și s-a extins în toată lumea, fiind prezentă la ora actuală în 18 țări de pe 4 continente.

Deși brandul „Inteva” a fost introdus pe piață abia în anul 2008, compania are o istorie foarte veche, originile sale aflându-se în spațiul german, în a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

Inteva produce electronice pentru vehicule, motoare, componente (încuietori pentru uși, de exemplu), piese și sisteme auto.

La noua fabrică din Oradea, compania a angajat deja 175 de oameni, iar reprezentanții acesteia speră ca până la sfârșitul anului viitor să ajungă la 300 de salariați. Investiţia se ridică la 5 milioane de euro și este a doua investiție a companiei Inteva în județul Bihor: în urmă cu 9 ani a fost deschisă fabrică din Salonta.

Fabrica din Oradea va produce componente pentru capote de mașini pentru clienții din Europa ai Inteva, a anunțat compania într-un comunicat de presă.

„Ne preocupăm să recrutăm în continuare mai mulți ingineri de aici, care vin pregătiți de pe băncile colegiilor și a facultăților”, a declarat pentru Digi24 Lon Offenbacher, președinte și CEO al companiei Inteva.

În ultimii doi ani, alte două companii americane au investit la Oradea. Emerson, o companie producătoare de motoare electrice, sisteme de stocare, sisteme și tehnologii electrice, a amenajat o fabrică unde lucrează peste 1.500 de angajați, iar producătorul american de componente electronice Plexus are acum 1.000 de muncitori la Oradea.

inteva oradea
Inaugurarea fabricii din Oradea. Foto: Inteva (Facebook)
inteva oradea
Inaugurarea fabricii din Oradea. Foto: Inteva (Facebook)

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Fabrica din România care le dă angajaților bonusuri de 600 de euro din profit
Fabrică Airbus într-un mic oraș din România
O fabrică importantă s-a deschis într-un oraș din topul șomajului

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.