O femeie a trăit 80 de ani cu un ac de 3 cm în creier. Părinții ar fi încercat să o omoare la naștere

ac creier

Foto: Ministerul Sănătății din Sakhalin

O femeie din Rusia a trăit cu un ac lung de 3 centimetri în creier timp de 80 de ani, cel mai probabil pentru că părinții ei au încercat să o omoare la naștere, spun medicii care au descoperit cazul, relatează publicația „Insider”.

Femeia în vârstă de 80 de ani din insula Sakhalin a descoperit că are un ac în creier după ce anul acesta a făcut o radiografie.

Reprezentanții Ministerului Sănătății din Sakhalin, o insulă aflată în estul extrem al Rusiei, la nord de Japonia, cred că femeia a fost victima unei tentative de pruncucidere, pusă la cale de către părinții ei într-o perioadă de foamete.

Ministerul Sănătății din regiunea Sakhalin a anunțat într-o postare pe Telegram că radiologii locali au găsit acul de 3 centimetri în timpul unei scanări cu raze X. Acul a fost găsit în lobul parietal stâng al femeii.

Oficialii au mai spus că acul a fost în creierul ei încă de la naștere, iar medicii cred că părinții au încercat să o omoare când era bebeluș.

În vremuri de război, unii părinți disperați introduceau un ac într-un punct moale al capului unui nou-născut, unde oasele din craniu încă nu se uniseră, a transmis ministerul. Acel loc – fontanela – se închidea apoi și ascundea acul, iar bebelușul părea să fi murit din cauze naturale, au mai explicat oficialii din minister.

„Astfel de cazuri nu erau neobișnuite în anii foametei”, a adăugat ministerul.

Având 80 de ani, femeia s-a născut probabil în jurul anului 1943, deci în timpul războiului.

Neobișnuit este că ea a supraviețuit tentativei de pruncucidere și că nu a suferit niciodată dureri de cap din cauza acului, potrivit Ministerului Sănătății din Sakhalin.

Medicii au transmis că nu vor scoate acul, deoarece se tem că o intervenție chirurgicală i-ar agrava starea. Femeia este monitorizată de un medic, iar sănătatea ei nu este în pericol.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version