O femeie a fost dată afară după 18 ani pentru că „nu a tastat suficient”

Suzie Cheikho

Foto: Suzie Cheikho / Facebook

O angajată din Australia care lucra de acasă a fost concediată pentru că „nu a tastat suficient”, relatează Yahoo Finance.

Suzie Cheikho, care era consultantă la firma de asigurări Insurance Australia Group (IAG), a fost concediată după ce șeful ei a început să-i monitorizeze activitatea pe laptop și a constatat că nu tasta suficient.

Femeia a făcut o plângere pentru concediere abuzivă, însă o comisie de muncă i-a respins-o și a constatat că ea a fost concediată pentru un „motiv întemeiat”.

Cheikho a lucrat pentru compania de asigurări timp de 18 ani și a fost responsabilă pentru crearea documentelor de asigurare, respectarea termenelor de reglementare și, ironic, gestionarea lucrului de la domiciliu.

Cheiko a fost concediată de IAG pe 20 februarie pentru că nu și-a îndeplinit corespunzător munca din octombrie până în decembrie 2022.

Cheikho a susținut că nu există un motiv valid pentru concedierea ei și a spus că IAG a avut un „plan premeditat” de a o da afară din cauza problemelor ei de sănătate mintală.

Managerul ei a remarcat că Cheikho a avut probleme de performanță, inclusiv dificultăți în respectarea termenelor limită. Potrivit acestuia, ea absenta, nu putea fi contactată, lipsea de la întâlniri și nu a depus documentația necesară la autoritatea de reglementare, ceea ce a dus la amendarea IAG.

IAG a susținut că, atunci când i-a revizuit activitatea cibernetică, inclusiv activitatea de apăsare a tastei, au existat „perioade semnificative în care nu a fost evidentă nicio activitate sau o activitate minimă de la tastatură”.

În 44 din cele 49 de zile monitorizate angajata nu a lucrat cât ar fi trebuit conform programului. De asemenea, în 47 de zile a început mai târziu activitatea, în 29 de zile a terminat mai devreme, iar în 4 zile nu a lucrat.

În zilele în care s-a conectat în sistem, a avut „o activitate foarte scăzută de apăsare a tastelor de pe laptop”. Conform companiei, au fost 117 ore în care nu s-au înregistrat apăsări de taste în luna octombrie, 143 de ore în noiembrie și 60 de ore în decembrie.

Când evaluarea i-a fost adusă în atenție, Cheikho nu și-a putut aminti de ce activitatea ei era atât de scăzută.

„Nu pot să cred aceste date. Uneori, volumul de muncă este puțin mai lent, dar nu s-a întâmplat să nu lucrez. Adică, s-ar putea să merg la magazine din când în când, dar nu o zi întreagă”, a spus ea într-o întâlnire.

Vicepreședintele comisiei de muncă, Thomas Roberts, a spus că dovezile arată că Cheikho „nu lucra așa cum trebuia în timpul orelor de lucru stabilite” și că angajata nu a putut oferi o „explicație credibilă” pentru lipsa de activitate.

El a conchis că există un motiv valid pentru concedierea ei.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version