„O Europă întreagă va vorbi despre cultura românească”

Foto: Constantin Barbu via Wikimedia Commons
Rezultate BAC 2016 Brașov edu.ro Foto: Constantin Barbu via Wikimedia Commons

Ministrul Culturii, Hegedus Csilla, a declarat astăzi că o Europă întreagă va vorbi despre cultura română în anul 2021, când România va avea un oraș „Capitală culturală europeană”, relatează agerpres.ro.

„Un an întreg toată țara va vorbi despre cultură, ceea ce pe noi, Ministerul Culturii, ne bucură în mod deosebit, dar o Europă întreagă va vorbi despre cultura românească, ceea ce este foarte important”, a spus Hegedus la conferința de lansare a programului „Capitalele europene ale culturii” și a site-ului destinat orașelor din România care doresc să participe la această competiție europeană în vederea obținerii titlului pentru anul 2021.

În opinia ministrului Culturii, este important ca România să participe la acest program deoarece, prin creșterea numărului de turiști și prin dezvoltarea infrastructurii, vor exista beneficii deosebite pentru orașul care va obține acest titlu și pentru comunitatea locală și regională.

Capitală culturală europeană în 2021: Orașele candidate

„O să fie sentimentul nostru de a aparține unui spațiu comun european, patrimoniul nostru face parte din patrimonul cultural european, artiștii și creatorii noștri sunt foarte vizibili la nivel european în acel an și nu trebuie să uităm nici impactul economic și social”, a mai argumentat Hegedus Csilla.

Până acum, în cursa pentru titlul de „Capitală culturală europeană” s-au înscris orașele București, Brașov, Arad, Timișoara, Alba Iulia, Cluj-Napoca, Iași, Craiova și Sfântu Gheorghe.

Orașul câştigător va fi anunţat la sfârşitul anului viitor şi va fi „Capitală Culturală Europeană” în 2021, alături de o localitate din Grecia.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cele mai mari defecte ale țărilor din Uniunea Europeană
TOP 10. Cele mai bune stațiuni de schi din Europa
Diaspora îi cere președintelui să dizolve Parlamentul