O carte rară de-a lui Gabriel Garcia Marquez, furată dintr-o expoziție

Gabriel Garcia Marquez
Gabriel Garcia Marquez Foto: Facebook Gabriel Garcia Marquez

Prima ediție a uneia dintre cele mai iubite cărți din lume a fost furată zilele trecute de la o expoziție și a stârnit multă dezamăgire celor care au venit special ca să o vadă.

Prima ediție a romanului „Un veac de singurătate” semnată de către autorul columbian Gabriel Garcia Marquez a fost furată sâmbătă dintr-un dulap încuiat care se afla la Târgul Internațional de Carte din capitala columbiană, Bogota.

Cartea este estimată la aproximativ 60000 de dolari, dar proprietarul consideră că nu are un preț și își dorește să o recupereze cât mai repede.

Târgul, care se încheie luni, este dedicat lui Gabriel Garcia Marquez, autorul care a murit anul trecut pe 17 aprilie, la vârsta de 87 de ani și a cărui moarte a îndoliat lumea întreagă.

Expoziția este una dintre cele mai importante din Amercia Latină și a a avut ca temă anul acesta orașul columbian Macondo, acolo unde are loc acțiunea romanului „Un veac de singurătate”, pentru care Gabriel Garcia Marquez a primit recunoașterea internațională și care a avut o contribuție importantă pentru a primi un premiu Nobel pentru literatură, în anul 1982.

Decesul autorului a făcut să explodeze prețurile cărților, iar primele ediții costă din ce în ce mai mult. Alvaro Castillo care comercializează cărți rare și care a fost de acord să expună prima ediție a cărții sale la târg și a fost furată a declarat că a cumpărat-o acum 9 ani dintr-o librărie din capitala uruguayanp, Montevideo, iar autorul său i-a semnat-o cu mare drag și i-a scris: „Pentru Alvaro Castillo, vânzătorul de cărți vechi, ca și ieri și pentru totdeauna, prietenul tău, Gabo”.

Poliția încearcă să îl găsească acum pe făptaș și apelează la imaginile video de la centrul expozițional, informează bbc.com.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în vara aceasta pe litoralul din Grecia
Povestea românului care îmblânzește albine sălbatice
Imagini color rare, imediat după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.