Ce nume de firmă aleg antreprenorii români. De la Faliment Impex, la Isus te iubește SRL

Isus te iubește SRL, firma care taie lemn

Atunci când îşi aleg denumirile firmelor, cei mai mulţi dintre români o fac cu sufletul, cu speranţă şi, în unele cazuri, cu foarte mult umor, după cum reiese dintr-un studiu realizat de compania Keysfin, care a căutat cele mai originale denumiri de firme.

Există antreprenori care s-au gândit că la înființarea unei afaceri de succes ar fi bine să invoce din start ajutorul divin. Așa au apărut firme înregistrate cu nume precum “Dumnezeu trăiește și vorbește SRL” din Sibiu. Firma este  specializată în creşterea ovinelor, caprinelor, cabalinelor, măgarilor, catârilor şi asinilor.

Un alt exemplu de firmă care îl invocă pe Dumnezeu se întâlnește și în Dolj. Numită „Isus te iubește SRL”, firma se ocupă cu exploatarea forestieră.

Potrivit aceleiași analize, în România există și firme cu nume de sfinţi, precum “Sfântul Arhanghel Mihail SRL” sau “Sfântul Patru Impex SRL”, din Băilești, specializată în fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice.

Miracolul din numele firmei

Cei care n-au avut curajul să invoce sfinţii, s-au gândit la miracole şi alte evenimente creştine. Aşa au apărut firme denumite „ Învierea Domnului București pentru prestări servicii”, “Evanghelia Construct SRL”, din București, “Îngerul Păzitor SRL”, din Călărași, “Învierea lui Lazăr SRL”, din Giurgiu sau “Pământul Făgăduinței” din Ploiești.

Alţi oameni de afaceri au făcut apel la ajutorul Diavolului. Aşa a apărut, probabil, “Diavolblu SRL” din Tărtăreşti. La Registrul Comerţului sunt înregistrate şi trei firme care conţin numele „Vrăjitoarea”.

Allah și Jihad, în SRL-urile românești

Nici conaţionalii de alte religii nu s-au lăsat mai prejos. Aşa au apărut „Musulmanu Motors C & L SRL” din Argeş, „Musulmanca SRL” din Ialomiţa, „Mecca & Medina SRL” din Roman, „Allah Company Impex SRL” din Bucureşti, alte cinci firme cu nume de „Jihad” şi 100 de firme cu numele de „Isis”.

La acelaşi capitol, analiza include şi firma de taxi din Arad „Circumcis SRL” și barul din Ineu „Botez Bar Impex SRL”.

Și prăpăstioşii au denumirile lor originale. La Registrul Comerţului este înregistrată „Apocalipsa Serv” din Bihor şi numai puţin de 7 firme care se numesc „Armaghedon”. Dintre ele, doar cea din Vaslui mai este activă.

Firme cu nume de boli

Legat de boli, la acest capitol apar firme precum „Ebola Play Ro SRL” şi „Cancer Division SRL” din Bucureşti.

Uneori, afacerile ţin de noroc, dar şi de ghinion. Aşa a apărut, probabil, „Ghinion Impex” din Ialomiţa. Pentru cei cu probleme în afaceri s-a inventat însă „Agenția de spart ghinionul SRL” din Bucureşti, firmă aflată încă în funcţiune şi care se ocupă cu „activităţi de difuzare a programelor de radio”.

Reclama este sufletul comerţului! Un amănunt pe care probabil l-au omis cei care şi-au botezat firma „Ţeapa SRL”, din Ocna Mureş, specializată în lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.

Tot la acest capitol au fost incluse și firme cu denumiri precum „Țepar & Poputa  SNC” din Cluj Napoca, “Hacker” SRL din Cluj, firmă specializată în activităţi de secretariat, dactilografiere, multiplicare şi traduceri, „Păcălici SRL” din Iaşi, firmă specializată intermedieri în comerţul cu produse diverse, „Drumul Lozălor SRL” din Satu Mare, specializată în pregătirea drumurilor, cele 11 firme care conţin denumirea faliment, precum „Faliment Impex SRL”, dar şi alte firme cu denumiri oarecum asociate, de la casa de producţie TV „Idiot Film SRL” din Drăgăneşti-Olt la „Criza SRL” din Călăraşi şi „Milogul SRL” din Cluj Napoca.

Există însă și firme care poară denumiri precum „Drumul Învingătorilor SRL”, iar în Orşova există restaurantul numit „Visul American SRL”.

Dincolo de cele sfinte, de provocările crizei şi apocalipsă, patronii români se inspiră şi din filme, atunci când îşi aleg denumirile de firme.

Avem, astfel, o puzderie de firme cu nume precum “ Las Fierbinși SRL” din Suceava, “Matrix SRL”, “Avatarhosting” din Bucureşti, “Superman Total” din Hunedoara, “Star Wars SRL” din Constanţa, “Hobbit Broker de Asigurare”, “Sauron SRL”, “Cei Trei Mușchetari Impex”, “Bruce Lee SRL” din Piteşti şi patru firme cu denumirea “Van Damme”.

În aceeași analiză, cei de la Keysfin au numărat nu mai puţin de 23 de firme cu numele „Băsescu” şi 28 cu „Ponta”.

Recomandarea editorilor Great News:

Strania poveste a pacientului Jurcan. O boală la care medicii români nu au răspuns

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: