Motorul unui avion cu peste 500 de oameni la bord a explodat în aer | VIDEO

airbus a 380

Foto: Twitter / Joe Ravi (Wikimedia Commons)

Motorul unui avion Airbus A380 al companiei Air France, care zbura de la Paris la Los Angeles, a explodat în aer, relatează nytimes.com.

Aeronava, dotată cu patru motoare, a aterizat de urgență în Canada. Avionul Airbus A380 este cea mai mare aeronavă de linie din lume.

Pasagerii au povestit că au auzit un zgomot puternic la aproximativ 5 ore după decolare, când tocmai traversaseră sudul Groenlandei. Aeronava a vibrat timp de mai multe minute.

Două ore mai târziu, avionul a aterizat în Aeroportul Goose Bay din Labrador, Canada.

În fotografiile și filmulețele publicate de pasageri pe rețelele de socializare se vede că unul dintre cele 4 motoare ale avionului era distrus.

„Piloții bine pregătiți și însoțitorii de zbor au gestionat perfect acest incident grav”, a anunțat compania Air France într-un comunicat de presă.

„Eram speriați cu toții. Avionul a avut o coborâre rapidă, iar unii oameni au țipat”, a povestit o femeie în vârstă de 37 de ani care s-a aflat în avion.

„Ne-am uitat pe geam și am văzut că jumătate din motor dispăruse”, a povestit un alt pasager.

Membrii echipajului au rămas însă destul de calmi. După 20 de minute de la incident, căpitanul a anunțat că un motor a explodat.

Producătorul motorului, compania Engine Alliance din Connecticut, SUA, a anunțat că investighează cauzele care au dus la explozia motorului. Aeronava Airbus A380 implicată în incident are o vechime de 7 ani.

Într-o intervenție televizată la postul NBC, reprezentanții Airbus A380 au arătat că avionul se afla prea sus pentru a fi fost lovit de o pasăre, așa cum a sugerat unul dintre pasageri.

Incidentul din acest weekend seamănă cu cel din 4 noiembrie 2010, când un Airbus A380 al companiei australiene Qantas a pierdut unul dintre motoare. Acesta a explodat în timp ce avionul se afla deasupra Insulei Batam, din Indonezia.

Zborul plecase din Londra, Marea Britanie, și trebuia să ajungă la Sydney, în Australia. Aeronava a aterizat de urgență în Singapore.

Investigația lansată de Biroul pentru Siguranța Transportului din Australia a arătat că o țeavă din motor s-a spart din cauza uzurii, ceea ce a provocat scurgeri de combustibil. Acest fapt a determinat un incendiu în motor, care a fost distrus.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version