Poveste de succes. La 31 de ani, un român plecat dintr-un mic oraș din țară are ferma lui în Spania

miron bococi
Miron Bococi și unul dintre caii dresați de el. Foto: Captură YouTube

Miron Bococi, un român care a plecat din Maramureș în Spania a cucerit întreaga Spanie cu talentul său pentru dresarea cailor, relatează Digi24.

Originar din Sighetu Marmației, Miron Bococi a plecat din țară pe când avea numai 19 ani. S-a angajat la o fermă, iar aici a descoperit dragostea pentru cai. Tânărul în vârstă de 31 de ani nu a urmat cursuri de dresaj, ci s-a inspirat din munca marilor nume din domeniu.

„Cu animalele, în general, munca, dacă nu e din pasiune și din plăcere, poate să fie foarte dificilă și foarte dură, pentru că necesită în unele cazuri mai multă atenție decât copiii. Partea magică e felul în care te distrezi cu ei, ceea ce transmitem”, a declarat tânărul dresor de cai pentru postul de televiziune.

Miron Bococi are acum propria fermă de cai lângă Barcelona, are 9 cai, și participă frecvent la spectacole de dresaj cabalin.

Pentru modul uimitor în care reuşeşte să interacţioneze cu animalele sale a ajuns să fie supranumit „Îmblânzitorul de cai”.

„Mi-au plăcut dintotdeauna caii. Părinții mai aveau cai, în Maramureș, iar după școală mereu ajutam la cai și îmi plăcea colaborarea cu ei. Dar nu era ceva frumos pentru viitor, nu era fain să tai lemne din pădure, să le încarci în căruță și să le vinzi, trebuia să fac ceva ca să am o viață mai bună. Mă întrebam totuși ce aș putea face cu caii ca să fie fain. Am avut apoi șansa de a merge să lucrez pe timpul verii în Spania, atras de ideea că locul de muncă era într-un centru de călărie. Așa am văzut o altă formă de a lucra cu caii, de a-i îngriji, de a fi o parte din familie”, a povestit Miron Bococi într-un interviu pentru lumeamare.ro.

Nu i-a fost deloc ușor să ajungă să aibă propria fermă de cai, însă niciodată nu a încetat să creadă că poate reuși: „Nu mi-a fost niciodată frică, întotdeauna am crezut că un om poate înainta până unde îl duc picioarele, nici mai încolo, nici mai încoace. Am început să învăț de unul singur, cum am putut eu. Decizia de a rămâne în Spania a fost foarte importantă, dar n-am zis nimănui ce voiam să fac, că altfel ziceau că sunt nebun. (…) Am avut noroc că o doamnă mi-a dat o șansă, de a lucra la fermă la ea și de a-mi lăsa caii să experimentez, cu condiția să nu-i bat. Să încerc ce vreau cu ei, dar fără agresivitate, fără violență, așa mi-a spus. Apoi am văzut niște filme cu un dresor american, m-au impresionat așa cum probabil că impresionează pe oricine care vede prima dată o astfel de demonstrație și uite așa a început căutarea drumului meu personal”, a mai povestit el pentru sursa citată.

În această vară, tânărul dresor a susținut spectacole de acrobație și dresaj în libertate și pentru publicul din România, în cadrul competiției hipice Salina Equines Horse Trophy, organizată lângă Salina Turda.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Nebănuitele calități ale unui animal superb. 10 curiozități uimitoare despre cai

Închisoare pentru românii care maltratează animale

https://greatnews.ro/zimbri-romania-armenis-poiana-rusca/

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.