Mesajul lui Klaus Iohannis pentru studenţii români din diaspora

klaus iohannis foto mugur varzariu
După anunţul victoriei, Klaus Iohannis a mers în Piaţa Universităţii. Foto: Mugur Vărzariu

Preşedintele Klaus Iohannis le-a mulţumit studenţilor români din diaspora pentru ajutorul electoral din noiembrie 2014 şi le-a făcut o promisiune: construirea unei Românii în care vor fi tentaţi să revină.

Preşedintele a fost prezent, joi, la Gala Studenţilor Români din Străinătate, unde au fost premiaţi finaliştii competiţiei pentru excelenţă academică. „Avem un ţel comun, să ne aducem înapoi în ţară tinerii”, a spus Iohannis, aducând aminte că, la învestirea în funcţia de preşedinte al României, a vorbit despre o Românie unde valoarea este apreciată.

„Deşi pare ceva abstract, nu este. Acesta este climatul în care poate apărea prosperitatea. Nu întâmplător am spus că este nevoie de reformarea sistemelor publice, începând cu educaţia şi sănătatea. Românii plecaţi peste graniţe vor veni înapoi când vor găsi în ţară condiţii similare cu cele din Occident, când vor avea aici perspectiva prosperităţii, o educaţie care oferă un viitor copiilor lor sau un sistem sanitar eficient şi corect. De asemenea, cred că mai evem un obiectiv, reprezentarea cu demnitate a ţării noastre în lume”, a mai declarat şeful statului, citat de Vocea Transilvaniei.

Iohannis le-a spus studenţilor că ar putea reprezenta adevărate modele pentru tinerii din România.

„Sunteţi câteva mii de oameni, în peste 50 de ţări, angrenaţi în acest proiect, şi faceţi cinste României. S-ar putea spune multe cuvinte de apreciere, cu siguranţă le meritaţi, dar voi spune doar două: performanţă şi patriotism. Performanţa devenită un mod de a fi, şi patriotismul care nu epatează şi se manifestă în fapt, descriu cel mai bine ce sunteţi şi ce faceţi”, a afirmat preşedintele Iohannis.

Potrivit paginii de Facebook a Ligii Studenţilor Români din străinătate, studentul român al anului în străinătate este Raluca Ada Popa. Raluca este studentă a celei mai bune universităţi tehnice din lume, MIT.

Pentru a afla mai multe despre Raluca Ada Popa şi ceilalţi laureaţi ai Galei, puteţi consulta acest articol.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.