A fost desemnată Mașina Anului 2015 în România

Opel Corsa, Mașina Anului 2015 în România

Asociația Presei Auto din România (APAR) a desemnat noul model Opel Corsa ca fiind Mașina Anului 2015 în România.

Și asta după ce juriul, format din mai mulți jurnaliști ai presei auto, a acordat modelului Opel Corsa cel mai mare punctaj, de 206 puncte, față de restul autovehiculelor aflate în competiție.

Pe locul al doilea s-a situat Volkswagen Passat, care a obținut 146 de puncte, urmat de  modelul Ford Focus, care a strâns un total de 107 de puncte.

În finala pentru Mașina anului 2015 au intrat, în urma jurizării, modelele BMW Seria 2 Active Tourer, Citroen C4 Cactus, Ford Focus, Ford Mondeo, Mercedes Clasa C, Nissan Qashqai, Opel Corsa, Skoda Fabia, Toyota Aygo și Volkswagen Passat.

Criteriile de departajare au vizat designul, manevrabilitatea, noutățile tehnice, confortul, securitatea, consumul, prețul, relevanța pentru piața românească și imaginea mărcii.

În ediția trecută, Asociația Presei Auto din România a desemnat Renault Captur ca fiind Mașina Anului 2014 în România.

Tot atunci, Renault Captut obținea 155 de puncte, situându-se astfel la o distanță de numai un punct față de următorul concurent, respectiv Peugeot 308.

Pentru titlul Mașina Anului 2014 în România, Renault Captur a concurat cu Peugeot 308, Skoda Octavia, Ford Kuga, Chevrolet Trax, Hyundai i10, Nissan Note, Opel Adam, Toyota Auris și Mazda 3.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.