Directoarea Spitalului Colentina și-a dat demisia. Ce spune unul dintre neurochirurgi

spitalul colentina
Foto: spitalul-colentina.ro

Silvi Ifrim, managerul Spitalului Colentina, și-a dat demisia, după ce 2 medici neurochirurgi de aici au plecat și ei din spital, nemulțumiți de lipsurile cu care se confruntă instituția.

Anunțul a fost făcut de primarul Gabriela Firea, care s-a întâlnit cu directorarea Ifrim și cu alți medici din spital. Ieri, Firea s-a întâlnit și cu cei 2 medici demisionari, Ionuț Gobej și Dorin Bică.

„Am acceptat demisia de onoare a doamnei Silvi Ifrim, care a pus mai presus de opinia domniei sale interesul pacienților și al spitalului Colentina. Mi-a spus că deși a acționat cu foarte multă corectitudine în actul managerial, faptul că s-a ajuns la o astfel de situație tensionată, preferă să se retragă pentru a nu mai fi o sursă de tensiune”, a declarat Firea.

„Îi respect calitatea de medic, de profesor. Este un om care a muncit peste 30 de ani în Spitalul Colentina și a avut intenții bune”, a mai spus primarul capitalei.

Concursul pentru poziția de șef de secție de neurochirurgie de la Spitalul Colentina, despre care au existat suspiciuni că ar fi fost aranjat, a fost anulat, a mai anunțat Gabriela Firea.

În ceea ce privește achizițiile de materiale sanitare, s-a ajuns în impas deoarece persoanele care ar fi trebuit să se ocupe de ele erau în concediu medical. Firea a spus că Administrația Spitalelor va rezolva problema achizițiilor de materiale sanitare.

În plus, ea a propus ca Primăria Generală și primăriile altor orașe mari din țară să plătească orele suplimentare petrecute în spitale de medici și de asistente.

Cei 2 medici nu se întorc la Colentina. De ce au refuzat-o pe Gabriela Firea

Pe de altă parte, medicul Ionuț Gobej a declarat că nu revine asupra demisiei sale, nici în urma deciziei luate de Silvi Ifrim.

„E o decizie personală, de onoare. Niciun om care-și dă demisia nu poate să revina asupra deciziei. Un contract de voluntariat aș accepta pentru acest spital, nu mai mult”, a spus el pentru Digi24.

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.