Liviu Marian Pop vrea ca 10 august să devină „Ziua Unității Civice”

liviu marian pop
Foto: Pagina de Facebook Liviu Marian Pop

Senatorul PSD Liviu Marian Pop, fost ministrul al Educației, a anunțat că va depune un proiect legislativ prin care în data de 10 august în România să se celebreze „Ziua Unității Civice”.

„Voi depune săptămâna viitoare un proiect de lege privind instituirea Zilei Unității Civice în data de 10 august. Cred că românii merită această lege”, a scris pe rețeaua de socializare Facebook Liviu Marian Pop.

liviu marian pop
Sursa: Facebook

O astfel de propunere venită din partea senatorului PSD este destul de bizară, mai ales deoarece în urmă cu un an, când jandarmii au reprimat violent manifestația din Piața Victoriei, Liviu Marian Pop considera că forțele de ordine au acționat legal.

Mai mult, el susținea că protestatarii au fost finanțați din străinătate și că au încercat să dea o lovitură de stat.

Liviu Marian Pop acum un an: „Protestele constituie o tentativă de lovitură de stat”

 

„Protestele şi acţiunile împotriva guvernului PSD sunt finanţate din străinătate. Înregistrările cu membrii #rezist demonstrează fără dubiu că protestele au fost finanţate cu bani din străinătate şi constituie o tentativă de lovitură de stat. Sunt indicii temeinice referitoare la acţiuni subversive, menite să submineze siguranţa naţională şi autoritatea statului Român. Acum se devoalează deplin premeditarea acțiunilor de protest, manipularea oamenilor de bună credință în folosul unor interese obscure antinaționale. Finanțarea obscură din afara țării a unor așa-zişi activiști civili, în realitate veritabili mercenari, nu pot rămâne neinvestigate. Instituţiile statului român au datoria să facă lumină și să afle întreg adevărul din spatele unor acțiuni ce constituie un risc major pentru România”, spune Liviu Marian Pop la acea dată, potrivit dcnews.ro.

Tot după protestul din 10 august 2018, senatorul PSD declara la postul de televiziune Digi24 că el a consideră că Jandarmeria Română a acționat corect: „Nu cred că, astăzi, putem spune că Jandarmeria n-a acționat corect. Președintele statului să-și ceară scuze și, eventual, să își dea demisia pentru declarația iresponsabilă pe care a făcut-o aseară în timpul manifestațiilor. Eu am văzut câteva acțiuni ale protestatarilor împotriva jandarmilor. Organizatorii mitingului, membrii PNL și USR, conducerea partidelor care au spus că vor participa membrii lor în piața…sunt direct responsabili de această acțiune a protestatarilor violenți”.

„N-am înțeles pe acei cetățeni care au bruscat jandarmii în plină stradă. Nu l-am înțeles nici pe președintele statului, care și-a permis să iasă cu mesaje împotriva jandarmeriei și nu l-am înțeles nici pe domnul președinte al partidului de opoziție pe care l-am auzit acum câteva secunde (Ludovic Orban – n.r.) că ei or să dea asistență juridică. Poate îi dă și jandarmei de 20 de ani care a fost bruscată. Păcat că membrii PNL și USR care au fost în Piață au uzat la forță împotriva jandarmilor”, mai declara Liviu Marian Pop.

Liviu Pop, fost ministru al Educației, mesaj bizar pe Facebook: „PLM”