Liviu Pop, fost ministru al Educației, mesaj bizar pe Facebook: „PLM”

liviu pop plm facebook
Foto: Facebook / YouTube

Liviu Pop, fostul ministru al Educației, iar în prezent senator PSD în Parlamentul României, și-a întâmpinat în această dimineață prietenii și urmăritorii de pe Facebook printr-un mesaj cel puțin bizar.

„Bună dimineața, prieteni! Eu, Pop Liviu Marian, plec la muncă, voi ce faceți? #LMP”, a scris el pe pagina sa, însoțind textul de o poză pe care a scris mesajul „PLM Plec La Muncă”.

Deși „PLM” este un acronim pentru o exprimare obscenă, Liviu Pop a folosit-o pe Facebook fie din neștiință, fie încercând să facă o glumă.

Unii dintre urmăritorii săi au spus că au înțeles ce vrea să transmită Liviu Pop.

„De ce trebuie să ne gândim doar la conotațiile din subconștient? PLM – Pop Liviu Marian sau Plec la Munca-PLM”, a scris cineva.

Liviu Pop, acuzat că a pus un „mesaj golănesc” pe Facebook

Alții însă nu au fost la fel de încântați de exprimarea fostului ministrul al Educației.

„Vezi să nu te împiedici de vreo carte și să-ți rupi iar genunchele”, a comentat un internaut.

Iar unii dintre utilizatori l-au criticat vehement pe senatorul PSD: „Stimabile domn, sunt anumiți oameni care în anumite situații își permit texte de genul acestuia. Dumneavoastră ați fost în fruntea unei instituții (distruse de la ’90 încoace) care are un rol total diferit de umorul pe care ni-l arătați aici. Vreți respect, voturi, vorbe frumoase, aprecieri în condițiile astea? După ce că nu ați facut absolut nimic bun pentru cei care se trezesc de dimineață și cară inutil manuale și caiete în spate, veniți cu un umor golănesc aici… noi ceilalți ne permitem. Dumneavoastră nu! Noi ne permitem din cauză că doar asta ne-a mai rămas: umorul, sarcasmul… restul e la voi!”.

Fostul ministrul al Educației Liviu Pop a devenit faimos pentru greșelile de exprimare făcute, cea mai cunoscută eroare fiind „genunche” în loc de „genunchi”.

liviu pop plm
Foto: Facebook

liviu pop plm
Foto: Facebook

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.