La ce este bun uleiul din arbore de ceai

Uleiul esențial de arbore de ceai sau tea tree este unul dintre cele mai căutate uleiuri în magazinele naturiste. Deși multe persoane îl folosesc pentru a trata acneea, acesta are foarte multe alte beneficii care merită să fie amintite.

Proprietățile sale antiseptice îl recomandă ca un bun tratament adjuvant în tratarea rănilor și prevenirea infectării lor și nu trebuie să vă lipsească din casă, deoarece se poate dovedi de mare ajutor în multe probleme se sănătate.

Studiile de laborator au dovedit acțiunile antimicrobiene și antifungice ale uleiului esențial , dar și că este eficient pentru combaterea infecțiilor fungice, a acneei sau a infecțiilor din zona genitală. Uleiul din arbore de ceai ucide bacteriile propagate prin instalațiile de aer condiționat și este foarte eficient pentru congestiile sinusale.

Nici persoanele care iubesc masajele lungi nu trebuie să evite uleiul de arbore de ceai, iar câteva picături adăugate la uleiul de masaj dau o stare de bine și o piele catifelată și sănătoasă.

La ce mai puteți folosi uleiul din arbore de ceai

-pentru eczeme;
-pentru infecție de urechi;
-pentru a trata mătreața;
-pentru tratamentul durerilor de dinți și a cariilor;
-pentru dureri de gât;
-pentru tuse, răceală, guturai- se fac inhalații înainte de somn;
-pentru arsuri pe corp, după bărbierit sau epilat, pentru herpes, răceală sau buze crăpate;
-pentru bronșită;
-pentru reumatism.

Ce este uleiul din arbore de ceai

Uleiul din arbore de ceai este un ulei esențial extras din funzele de Melaleuca alternifolia și este originar din Australia. Triburile aborigene îl foloseau ca plantă medicinală încă înainte de a veni coloniștii. Un arbust veșnic verde, arborele de ceai face în timpul verii niște flori albe, iar în scop terapeutic se folosesc frunzele și rămurelele care, atunci când sunt strivite, emană un miros puternic de ceai. Distilate, acestea sunt folosite la prepararea uleiului esențial.

În cazul unor sensibilități la uleiurile esențiale, fiți precauți atunci când folosiți uleiul din arbore de ceai și diluați-l cu unul mai blând, ca cel de migdale. Foarte multe persoane care au suferit de acnee au aplicat câteva picături pe zona afectată timp de câteva săptămâni și au observat o îmbunătățire vizibilă a aspectului pielii.

Un lucru de reținut este acela că nu trebuie administrat intern, deoarece poate fi toxic, informează cancer.org. Există și suplimente care conțin ulei de arbore de ceai și doar acelea pot fi administrate intern, deoarece sunt controlate în laborator cantitățile folosite.