Klaus Iohannis: „Solicit Parlamentului să pice Legea amnistiei şi graţierii”

klaus iohannis
Klaus Iohannis: "Campania a trecut, acum trebuie să ne apucăm de treabă"

Klaus Iohannis a făcut prima sa declarație oficială după anunțarea rezultatelor parțiale de la Biroul Electoral Central, potrivit cărora candidatul ACL a câștigat alegerile prezidențiale, fiind votat de 54,50% dintre români. Victor Ponta a obținut 45,49% din voturi.

„Tocmai am auzit rezultatele cvasi-finale. Dragi români, cu peste 6,2 milioane de voturi m-aţi ales preşedinte al României. Vă mulţumesc. Mulţumesc tuturor celor care au ieşit ieri la vot, o prezenţă fenomenală, peste 64%, este cea mai plăcută surpriză din aceste alegeri”, a declarat Iohannis, citat de mediafax.ro.

„Campania a trecut, acum trebuie să ne apucăm de treabă. Eu sunt dispus să mă apuc foarte serios şi foarte hotărât de treabă. Românii au dat semnalul schimbării profunde în România. Acest semnal este extrem de puternic, atât pentru mine, cât şi pentru clasa politică. Solicit Parlamentul să pice Legea amnistiei şi graţierii”, a continuat președintele ales.

El a cerut și implementarea votului electronic în România: „Rog partidele politice să înceapă urgent discuţiile pe legea votului electronic şi a votului prin corespondenţă. Nu vreau să se mai întâmple vreodată ce s-a întâmplat la votul în diaspora. Este inadmisibil. Exprim încă o dată respectul pentru românii din diaspora, care au avut nevoie de multe ore să voteze, care au înţeles importanţa votului lor. Îl rog pe preşedintele încă în funcţie să analizeze situaţia votului în diaspora şi să recheme de pe post toţi diplomaţii care nu au gestionat corespunzător situaţia din secţiile de vot. Nu pot să accept să existe situaţii unde concetăţeni de-ai mei să fie trataţi cu gaze lacrimogene fiindcă vor să voteze”.

„Un gând bun pentru partenerii noştri externi. Voi continua parteneriatele care sunt pilonii politicii externe a României: parteneriatul strategic cu SUA, rolul şi locul nostru în NATO şi UE. Voi dovedi că România este un partener serios, credibil şi de cursă lungă. Invit Guvernul să poftească în Parlament cu bugetul pentru 2015, cu cât mai repede cu atât mai bine”, și-a continuat Iohannis discursul.

„Dragi români, voi fi preşedintele românilor. Voi fi un preşedinte liber, vă voi reprezenta pe voi”, a conchis el.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.