Italia se pregătește de primele uniuni civile gay

roma
Palazzo Senatorio din Roma. Foto: Arpingstone via Wikimedia Commons

În țara care găzduiește Vaticanul, uniunea civilă pentru persoane de același sex devine o realitate, după ce a fost publicat decretul de aplicare a legii adoptate în urmă cu câteva luni.

Prima uniune civilă va fi între o funcționară din Miliano și o educatoare în vârstă de 53 de ani, care este bolnavă de cancer în fază terminală.

Primăriile din Sicilia au început să primească cereri de uniuni între persoane de același sex, cu toate că decretul în vigoare nu este decât parțial.

Cuplurile binaționale sau cele căsătorite în străinătat nu au încă un statut clar, ele urmând să fie incluse într-un decret definitiv,

Italia era ultima mare țară European care nu acorda niciun statut cuplurilor de același sex, ca urmare a presiunilor făcute de Biserica Catolică.

Uniunea civilă, diferită de căsătorie, prevede obligația de asistență morală și materială reciprocă, dar beneficiază de aceeași protecție legală ca și persoanele căsătorite.

giphy

 

giphy

 

giphy (1)

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: