Iohannis: „Voi fi prezent la ceremoniile religioase ale cultelor legal recunoscute”

În ziua votului, Klaus Iohannis a trecut mai întâi pe la biserică. Foto: Mugur Vărzariu

Noul președinte al României, Klaus Iohannis, este prezent astăzi la liturghia duminicală de la Catedrala Ortodoxă din Sibiu. Slujba va fi condusă de mitropolitul Laurențiu Streza.

„La ora 10, particip la liturghia duminicală de la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă cu hramul Sfânta Treime, din Sibiu. Slujba va fi condusă de Mitropolitul Ardealului și Arhiepiscop al Sibiului, Laurențiu Streza. Potrivit pravilelor Bisericii Ortodoxe Române, în calitate de creștin luteran, voi participa numai la prima parte a liturghiei, care se încheie cu citirea Evangheliei.

Astfel, voi fi alături de toți românii ortodocși care, în primele zile ale anului 2015, se roagă pentru sănătate, înțelepciune și pace. Pe parcursul mandatului meu, voi fi prezent, periodic, la ceremoniile religioase ale cultelor legal recunoscute din țara noastră”, a declarat Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Klaus Iohannis a participat ultima dată la o slujbă ținută la Catedrala Ortodoxă în 2011, atunci când a fost canonizat mitropolitul Andrei Șaguna.

Iohannis, chiar dacă este confesiune luterană, i-ar fi cerut binecuvântarea mitropolitului Ardealului, Laurențiu Streza, atunci când s-a decis să candideze la președinție.