Investiție americană uriașă într-o fabrică de producție de muniție din România

uzina mecanică drăgășani

Foto: realitateavalceana.ro / ziaruldevalcea.ro

Industria românească de muniție va fi revitalizată după ce un grup de oameni de afaceri americani a decis să investească în compania românească Romanian Allied International Defense, la Uzina Mecanică Drăgășani din județul Vâlcea urmând să fie produsă muniție, relatează adevărul.ro, care citează surse din piață.

Principala piață de desfacere pentru muniția produsă în România va fi cea din Ucraina, țară care consumă cantități mari de muniție din cauza războiului cu Rusia. Dar se vor face livrări și către Ministerul Apărării Naționale sau către partenerii externi tradiționali.

Americanii vor investi circa 100 de milioane de dolari. În prima fază vor fi achiziționate linii de fabricație pentru muniții de calibru mic (5,56 și 7,62 milimetri) de la producători din țări NATO.

Partea americană dorește să achiziționeze până la 3 astfel de linii de fabricație. Producția va începe în ianuarie 2024 cel mai târziu.

În faza a doua investitorii americani doresc să deschidă și linii de producție pentru pulberi explozive și muniții de calibru mediu și mare (calibre de 152 și 155 de milimetri), iar primii beneficiari vor fi militarii ucraineni.

Uzina Mecanică Drăgășani a mai produs armament și în trecut, însă ajunsese falimentară. În 2013, Ministerul Finanțelor a pus sechestru pe fabrica ajunsă în proprietatea lui Gigi Becali, și i-a vândut bunurile la licitație.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version